Annons
Stina Wollter på scenen tillsammans med Micke Olsson Wollter. Foto: Ulf Johansson

Stina Wollter klar för återkomst i Skellefteå – första program släppt inför kommande berättarfestival

KULTUR Stina Wollter gör comeback på Berättarfestivalen i höst, tillkännager arrangörerna. Nu har också en första version av årets program släppts, fylld med berättarupplevelser i hela kommunen.

Annons

Aktivisten, konstnären och sångerskan Stina Wollter gästade även Skellefteå under den senaste upplagan Berättarfestivalen, men restriktionerna gjorde att publikantalet fick begränsas. I oktober kommer en ny chans att få uppleva artisten och berättaren.

Festivalen gör nu premiär i kulturhuset. Robert Herrala, avdelningschef vid Nordiskt Berättarcentrum som är huvudarrangör av festivalveckan, berättar om årets fokus.

– Att flytta in i Sara kulturhus förpliktigar. Vi vill erbjuda både bredd och fördjupning i angelägna ämnen. Därför har vi i år sökt särskilt efter program som kommenterar världen och samhället ur ett kvinnligt perspektiv, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Även om festivalen för första gången flyttar in i kulturhuset är grundtanken intakt: att förmedla berättarkraft och lyssnarglädje på en mängd olika orter, i hela kommunen.

Många lokala arrangörer bidrar också till programmet, som brukar omfatta långt över hundra aktiviteter utspridda under veckan. En första version av programmet finns här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons