Annons
Baserat på pressmeddelande
Ronny Lestander, vaccinsamordnare vid Region Västerbotten. Foto: Jan Alfredsson / Pixabay

Nu kan fler boka vaccinationstid – och nästa grupp är snart på tur: ”Har utvecklat informationen”

NYHETER Nu kan ännu fler boka tid för vaccination mot covid-19. Tidbokningen har öppnat för personer födda mellan 1972 och 1976. I slutet av nästa vecka planeras även personer födda mellan 1977 och 1981 kunna boka tid, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Annons

Nu har den externa utföraren Vaccina börjat ge dos ett på Folkets park i Skellefteå. Vaccineringen på arenan ska fortsätta till och med vecka 29 med fokus på dos två.

Vaccinsamrodnare Ronny Lestander berättar att Skelleftebor som vill boka tid på Folkets park ska göra det via Vaccina, och att information om det finns på 1177.se.

– Vi har fått en del indicier på att det har varit svårt att hitta information eller att det upplevts som att tiderna är slut. Vi har under veckan utvecklat informationen så att alla ska känna sig trygga i sin bokningsprocess, fortsätter han i pressmeddelandet.

Annons

Vaccinationsförfarandet är väldigt likt upplägget på arenan. Regionen samarbetar med personal från vårdhygien och är även inblandad i logistiken i den nya lokalen.

I nuläget är det sagt att Vaccina ska utföra vaccination i Skellefteå, Norsjö, Bjurholm, Vännäs, Nordmaling, Vindeln och Robertsfors. Information om när vaccinering inleds på de olika orterna kommer när det är aktuellt. Vaccinas arbete är ett komplement till Region Västerbottens  vaccination, som bland annat bedrivs på hälsocentralerna.

Annons

Tidbokning för yngre

– När tidbokningen nu öppnat på 1177.se för personer födda 1976 eller tidigare är det inte möjligt för yngre som har ökad risk att bli svårt sjuka i covid-19, eller som är vårdpersonal, att boka tid genom att logga in på 1177.se, berättar Ronny Lestander.

Han förklarar att dessa istället behöver ringa en hälsocentral för att boka tid. Samma sak gäller för gravida som är födda efter 1976 och som vill boka tid för vaccination.

Annons

– Ring en hälsocentral och boka tid, du är en prioriterad grupp och vi ser gärna att ni bokar tid om ni är gravida efter vecka 13, förtydligar Ronny Lestander i utskicket.

Västerbottningar som i höst ska studera utomlands på universitetsnivå, och som måste befinna sig på plats vid terminsstarten i ett land där vaccinationsintyg krävs, prioriteras nu också för vaccinering. Inför vaccinationen måste dessa personer visa upp ett intyg på att ansökan beviljats på en skola i ett land som kräver vaccinering.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons