Annons
Vaccina kommer att vaccinera folk på Folkets park i Skellefteå. Foto: Pexels / Arkivbild

Extern aktör börjar snart vaccinera mot covid-19 – nu släpps fler tider

NYHETER Till veckan börjar den externa aktören Vaccina bedriva covid-19-vaccinationer i stan. Inför detta släpps fler tider att boka.

Annons

Den externa aktör som upphandlats av regionen kommer att bedriva vaccinationer i Skellefteå och Norsjö från och med vecka 23. Här kommer det att ske på Folkets park. Vaccinationerna på arenan fortsätter samtidigt till vecka 29, med fokus på dos två.

Nu läggs också bokningsbara tider ut för nästa vecka i Skellefteå, meddelar regionen och berättar att information om hur man bokar en vaccinationstid finns på 1177.se.

”En säkerhetsåtgärd”

Vaccinas arbete är att se som ett komplement till regionens vaccination, som bland annat på görs hälsocentraler. Tjänsten upphandlas så länge regionen ser ett behov.

Annons

– Vi har planerat inför det här under en längre tid och upphandlingen gjordes för flera månader sen, berättar Ronny Lestander, vaccinsamordnare, i ett pressmeddelande.

– Vi använder den externa utföraren som en säkerhetsåtgärd att nå vaccinmålet och att kunna fortsätta bedriva vård för västerbottningarna på hälsocentralerna, alla ska känna sig trygga i att kunna söka vård i sommar via primärvården, fortsätter han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons