Annons
Ronny Lestander, vaccinsamordnare vid Region Västerbotten. Foto: Pixabay / Jan Alfredsson

Region Västerbotten inleder fjärde och sista vaccinationsfasen i länet

NYHETER I morgon tisdag inleds vaccinationsfas fyra i regionen.

Annons

Vi ska ha en mycket god vaccinationstäckning i länet. Enligt Region Västerbotten har närmare hälften av alla vuxna fått minst en dos vaccin. Under tisdagen inleds fas fyra, vilket i första hand innebär att det personer födda 1962-1971 nu även kan boka tid.

Fjärde vaccinationsfasen delas in i åldersintervaller och de äldsta erbjuds vaccin först.

– Under de närmsta veckorna används en stor del av de vaccindoser som kommer till länet som dos två. Därför kommer det finnas begränsat med bokningsbara tider. De som haft bekräftad covid-19 under det senaste halvåret behöver därför inte boka tid allra först, förklarar Ronny Lestander, vaccinsamordnare vid regionen, i ett utskick.

Annons

Dos två av vaccinet ges sju veckor efter den första, på samma vaccinationsmottagning eller hälsocentral. Tid för detta bokas i samband med att den första dosen ges. Denna tid är endast ombokningsbar vid sjukdom och då behöver en hälsocentral kontaktas.

Ronny Lestander understryker vikten av att alla försöker hålla vaccinationsschemat. Annars kan regionen inte garantera att dos två ges inom rekommenderad intervall.

– Vaccinet reserveras för den som bokat, både första och andra dosen, förklarar han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons