Annons

SMHI: Risk för gräsbränder – stor försiktighet vid eldning utomhus

NYHETER SMHI har utfärdat en risk för gräsbränder vid kusten.

Annons

Risken utfärdas när bränder lätt kan uppstå och spridas i torrt fjolårsgräs. Enligt SMHI finns det stor risk för gräsbränder i snöfria delar av Västerbottens kustland nu under torsdagseftermiddagen. SMHI rekommenderar stor försiktighet vid eldning utomhus.

Uppdatering, 15.35:

Risken för gräsbränder har förlängts till att nu även omfatta fredag eftermiddag.

Uppdatering, måndag 16.39:

Enligt SMHI kvarstår risken för gräsbränder i snöfria delar efter hela Norrlandskusten, under både måndag och tisdag eftermiddag. Enligt meteorologerna ska risken till och med vara stor. De fortsätter att rekommendera stor försiktighet vid eldning utomhus.

Uppdatering, onsdag 13.32:

SMHI har förlängt risken på nytt, till att nu omfatta hela onsdagen och torsdagen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons