Annons
Foto: Pexels

Specialundervisning förlängs igen – skolor gör egna riskbedömningar

NYHETER Det blir fortsatt delvis fjärrundervisning för årskurs 7-9 i Skellefteå kommun, med anledning av det allvarliga smittläget.

Annons

I går tillkännagav Region Västerbotten att de skärpta regionala rekommendationerna, som tillämpas utöver de nationella, förlängs fram till den 18 april. Smittskyddsläkare Stephan Stenmark förklarade att läget i Västerbotten är fortsatt mycket allvarligt.

– Det finns inget annat sätt att beskriva det. Smittspridningen är fortsatt hög och det ger tydliga konsekvenser för oss alla, för sjukvården och för samhälle, berättade han.

Annons

Nu har Skellefteå kommuns avdelningschefer för grundskolan beslutat att förlänga den fjärrundervisning som årskurs 7-9 delvis har. Skolorna gör egna riskbedömningar runt skolförlagd undervisning utifrån sin situation, framför elevernas möjlighet att hålla avstånd, och informerar om undantag från ordinarie undervisning ska gälla.

Elever med särskilda behov, Resurscenter och grundsärskolan omfattas inte av detta.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons