Annons
Foto: Arkivbild / Pexels

Inomhusanläggningar öppnas igen för idrottande gymnasieungdomar

NYHETER I dag öppnar kommunen sina inomhusanläggningar, för föreningsledd idrottsträning för ungdomar födda 2002-2004. Träning får endast ske i mindre grupper, max 12 personer stora.

Annons

Utöver ovannämnda begränsningar ska alla ombyten samt dusch ske hemmavid.

I samråd med regionens smittskydd har Skellefteå kommun även tagit fram dessa rekommendationer: undvik all form av närkontakt och fokusera på teknikträning. Undvik även att blanda deltagare mellan träningsgrupper – samma grupp ska träna återkommande tillsammans. Blir någon i gruppen smittad ska samtliga testas och gruppen ska ha dessutom ta ett uppehåll från inomhusträningar under en vecka.

Annons

Det här beslutet gäller fram till den 18 april. Det kan komma att ändras, beroende på hur smittspridningen utvecklas. Det är fortfarande förbjudet för allmänheten och idrottsutövare födda tidigare än 2002 att träna inomhus i kommunens anläggningar.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons