Annons
Foto: Skellefteå kommun / Pexels

Företag vill starta gymnasieskola i Skellefteå – nämnd motsätter sig

NYHETER Lärande i Sverige AB vill starta en ny gymnasieskola. Etableringen har diskuterats i gymnasienämnden, som säger nej.

Annons

Företaget vill starta Realgymnasiet i Skellefteå till läsåret 2022/2023, en fristående gymnasieskola med inriktning mot djurvård (10 platser), hästhållning (10 platser) och naturturism (10 platser). Fullt utbyggd, år 2024, är skolan tänkt att ha 90 platser.

Förvaltningen för utbildning och arbetsmarknad tycker dock inte att utbildningarna behövs, med tanke på motsvarande utbildningar som redan erbjuds i regionen. En utökning av utbildningsutbudet bedöms även medföra en fördyring för Skellefteå kommun, som dessutom anses få svårare att optimera utbildningsorganisationen.

Annons

Skolans etablering bedöms även kunna drabba Naturbruksgymnasiet i Burträsk. I ett yttrande säger gymnasienämnden därför nej, men skolinspektionen har sista ordet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons