Annons
Foto: Räddningstjänsten

Fordonshall, verkstad och flera veteranbilar brann: ”Utan lokaler att driva verksamhet – tragiskt”

NYHETER På söndagsaftonen brann en fordonshall med verkstad i Ragvaldsträsk. Ägaren har nu förlorat sina verksamhetslokaler, vilket räddningstjänstens Henrik Lindgren tycker är väldigt tråkigt.

Annons

När räddningstjänsten kom fram till fastigheten i Ragvaldsträsk var det inte mycket som kunde göras. Brandförloppet var häftigt och delar av den övertända byggnaden hade redan rasat in. Ändå hade personerna som upptäckte branden agerat snabbt.

– Fastighetsägaren drog ut svetsen och en gasflaska direkt, så de var på alerten, men det var inte så mycket att göra. Det var ett snabbt förlopp. Det finns några timrade hus i närheten som vi ville skydda, berättar räddningstjänstens Henrik Lindgren.

Räddningstjänsten fick fokusera på att hindra spridning, vilket de lyckades med. Vid 18-tiden började de trappa ned sin närvaro på platsen. Två av personalen stannade kvar för efterbevakning till 10-11-tiden på kvällen, innan de återvände till stationen.

Foto: Räddningstjänsten

Henrik Lindgren tycker att händelsen är djupt beklaglig. Han berättar att byggnaden användes som fordonshall och verkstad, där ägaren lagade och restaurerade bilar.

– Det var hans företag, men nu är verkstaden borta för honom. Han är utan lokaler att driva verksamhet och flera veteranbilar har förstörts. Det är tragiskt, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons