Annons
Baserat på pressmeddelande
Pressbild: Skellefteå buss

Skellefteå buss får prestigefyllt uppdrag – ingår avtal på två år: ”Ser potential i deras verkstad”

NÄRINGSLIV Skellefteå buss har nu blivit utvald till Iveco Bus kontraktsverkstad i norra Sverige. Avtalet är på två år och gäller såväl garantireparationer som service för alla Iveco-bussar i regionen. Det skriver Skellefteå buss i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi valde Skellefteå buss eftersom vi ser potentialen i deras verkstad och känner att deras personal har möjlighet att ta hand om bussarna på ett bra sätt, säger Adam Djupfeldt, försäljningschef på Wetlandia (Iveco Bus huvudåterförsäljare i Sverige).

När det stod klart att Skellefteå buss hade vunnit Länstrafikens upphandling för trafikområde nordvästra Skellefteå investerade bolaget i sju biogasdrivna bussar från Iveco Bus, som vann Skellefteå buss upphandling på pris och busstyp. Dessutom har de sedan tidigare två upphandlade förskolebussar samt en reservbuss från Iveco.

Med totalt tio biogasbussar från Iveco har Skellefteå buss investerat i teknik, verktyg och utbildning av verkstadspersonal för att kunna serva och reparera bussarna.

Enda kontraktsverkstaden i norr

Det nya avtalet tecknas med Ivecos agentverkstad i Sverige, EA Verkstad, och gör Skellefteå buss till Ivecos enda kontraktsverkstad för bussar norr om Örebro.

Annons

– Skellefteå buss har fantastiska lokaler för både garantireparationer och service av den här typen av bussar och deras verkstadspersonal specialiseras för att bli proffs på att hantera biogasbussar från Iveco, säger Adam Djupfeldt i pressmeddelandet.

Som kontraktsverkstad kommer de att hantera service och reparationer för Iveco-bussar både i den egna fordonsparken och de som ägs av privata bussbolag.

– Det finns inga andra alternativ i den här delen av landet och så länge det inte finns någon annanstans att vända sig så kommer vi att erbjuda de här tjänsterna för bussar från Iveco. Avtalet är till att börja med skrivet på två år och kommer att utvärderas var sjätte månad, säger Skellefteå buss tekniske chef Håkan Fahlgren.

Annons

Anpassade för nordligt klimat

De nya bussarna tas i trafik 1 februari i Länstrafikens nordvästra trafikområde. De har levererats med värmesystem speciellt anpassade för klimatet som råder i regionen.

– Iveco har kommit långt när det gäller de här faktorerna, vilket gjorde att det var ett naturligt val när vi skulle investera i nya bussar, fortsätter Håkan Fahlgren.

Han menar även att miljö- och kvalitetsaspekter var viktiga i valet av leverantör.

– Vi jobbar hårt med just den typen av frågor och det kändes bra att kunna välja en samarbetspartner som har samma höga ansatser som vi på Skellefteå buss har.

Annons

– Precis som vi är Iveco certifierade inom miljö, arbetsmiljö och kvalitet och har kommit oerhört långt i arbetet med att minimera sin miljöpåverkan. Det gör att vi ser dem som en perfekt samarbetspartner, avslutar Håkan Fahlgren i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå buss
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons