Annons
Foto: Räddningstjänsten

Hus nedbrunnet efter misstänkt anlagd brand: ”Väggarna har rasat in”

NYHETER Ett tvåvåningshus i Boliden har brunnit ned. Polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd. På måndagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen och höll koll.

Annons

Branden startade på entréplan och spred sig till resten av huset. SOS larmades vid halv elva-tiden på söndagskvällen och räddningstjänsten var snabbt på plats.

– En person som hade jour bor bara 50 meter därifrån. Det är en butik på entréplan och när han kom fram slog lågor ut genom butiksfönstret. Ingen var kvar i byggnaden då, det kunde vi konstatera snabbt, säger räddningstjänstens Henrik Lindgren.

Styrkan i Boliden fick förstärkning från Skellefteå, men branden var så utvecklad att huset inte gick att rädda. Sedan dess har räddningstjänsten haft bevakning på plats.

– Under natten har väggarna rasat in och huset brunnit ned, säger Henrik Lindgren.

Foto: Räddningstjänsten

Nu på morgonen har branden fått nytt liv på källarplan, så räddningstjänsten är kvar håller koll. Det bedöms inte finnas någon risk för spridning till annan bebyggelse.

Polisen misstänker brott

Husets källare och övre plan innehöll lägenheter. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand och RLC-befäl Maria Lindgren meddelar att de vill komma i kontakt med alla som bodde på adressen. Det går att kontakta polisen via 114 14.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons