Annons
Polisen misstänker att branden varit anlagd. Foto: Arkivbild

Misstankarna om mordbrand i Boliden: ”Det framkommer vissa omständigheter på plats”

NYHETER Polisen David Helgesson berättar varför en anmälan om mordbrand har upprättats efter söndagskvällens händelse i Boliden. Han vädjar även om fler iakttagelser från allmänheten.

Annons

Det nu nedbrunna tvåvåningshuset i Boliden innehöll lägenheter i källaren och på övre plan, samt en butik på entréplan. När räddningstjänsten kom fram till platsen slog lågor ut genom butiksfönstret. Alla som befann sig i huset hade då tagit sig ut.

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand. Ärendet utreds av polisens grova brott-avdelning i Umeå, där David Helgesson är chef. I nuläget kan han inte specificera vad som föranlett misstankarna om branden varit anlagd.

– Men det framkommer vissa omständigheter när polisen är på plats, som talar för att branden är anlagd. Det rör sig bland annat om vissa iakttagelser som har gjorts.

Husets väggar kollapsade under natten. Foto: Räddningstjänsten

Härnäst i utredningen

Platsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning. Det kan dröja några dagar innan den blir möjlig, platsen måste svalna så pass att teknikerna kan jobba säkert.

– Då ska teknikerna ta reda på vad som började brinna, varför, och om någon person kan knytas till händelsen. De materiella skadorna är stora, säger David Helgesson.

Polisen har redan kommunicerat att de vill komma i kontakt med alla som bodde på adressen. Andra som sett eller hört någonting som kan vara av intresse för polisen uppmanas också höra av sig. Dessa kan lämna uppgifter via telefonnummer 114 14.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons