Annons
Foto: Pixabay / Northvolt

De nya åtgärderna på Northvolt: Personal skickas hem – endast tre kategorier ska fortsätta jobba

NYHETER I dag tillkännager Northvolt vilka ytterligare åtgärder som vidtas för att få bukt med smittspridningen på området och minimera kontakten mellan de arbetande och övriga samhället. Åtgärderna har tagits fram i samråd med Region Västerbotten.

Annons

Åtgärderna som presenteras i dag går utöver regionens tidigare rekommendationer om minimal kontakt mellan Northvolt Ett och övriga samhället. Från och med nu ska endast tre kategorier av de som jobbar få fortsätta befinna sig på arbetsplatsen:

Personer med avslutad Covid-19-infektion under de senaste 6 månaderna.

Personer som är temporärt boende i Skellefteå, eftersom Northvolts och regionens gemensamma bedömning är att smittspridning inte skulle minska om de friställdes.

Personer som upprätthåller kritiska funktioner för att inte riskera övriga anställdas säkerhet och hälsa.

Övriga arbetande på Northvolt Ett som permanent bor i Skellefteå eller veckopendlar till området kommer att stanna hemma från arbetet. Enligt Northvolt ska inte heller några nya arbetslag som inte arbetar med kritiska funktioner tas in på området.

Annons

Detta sträcker sig fram preliminärt till den 25 februari, alternativt ett tidigare datum om smittspridningen avtar så pass kraftigt att en ny bedömning kan göras.

– Detta arbete kräver förstås fortfarande efterlevnad av tidigare fastlagda strikta förhållningsorder; om testning för att komma in på området första gången, uppföljande testning två gånger per vecka, social distans, munskydd och minimal kontakt med övriga samhället, poängterar Northvolt i ett pressmeddelande.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons