Annons
Baserat på pressmeddelande
Teaterspektaklet är den tilltänkta jubileumsrevyn. Pressbild: Patrick Degerman

Besked: Teaterns jubileumsrevy ställs in – tillsammans med alla andra föreställningar i mars

KULTUR Det blir ingen publikpremiär för Teaterspektaklet och inga andra scenföreställningar heller för Västerbottensteatern under mars månad, tillkännager teatern i ett pressmeddelande.

Annons

Orsaken till att föreställningarna ställs in är den fortsatt allvarliga smittspridningen.

– Det nya smittskyddsläget gör att vi än en gång måste göra vår publik besvikna med beskedet att vi inte kommer att öppna Västerbottensteatern för scenföreställningar som planerat den 3 mars. Det rådande läget och de restriktioner som förlängts gör att vi nu fattat detta beslut, berättar vd Fransesca Quartey i ett pressmeddelande.

Andra vägar till publiken

Det blir ingen teater på scenerna alltså, men Västerbottensteatern fortsätter att istället använda digitala kanaler för att nå publiken och hålla kulturen levande.

– Vi ger oss inte och fortsätter arbeta för andra och nya sätt att få ut vårt arbete och den kraft som kulturen utgör. Vår konstnärlige ledare Bobo Lundén jobbar nu tillsammans med ensemblen för att göra en inspelad version av Teaterspektaklet.

Annons

Andra föreställningar som kommer att bli tillgängliga digitalt är en läsning av Frihet, jämlikhet och nalta tro. Här på VBT Play finns sedan tidigare möjlighet att se hela föreställningarna Tre systrar, Glupahungern, Improviserad melodifestival 2020 och När prinsen kom till byn. Där finns även kortfilmer, trailers och annat filmat material.

Om föreställningar i april

Det är samtliga scenföreställningar i mars som ställs in. Beslut om föreställningarna som planerats för april kommer att tas senare i relation till hur situationen utvecklas.

Enligt teatern kommer alla som köpt biljett till någon av de inställda föreställningarna att få ett sms skickat till sig. De ska sedan kunna lösa in biljetten där de köpte den.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons