Annons

Trafikverket: Mycket besvärligt i fyra väderstreck från Skellefteå

NYHETER Just nu är väglaget mycket besvärligt på många håll.

Annons

Under natten drog snöovädret in över Skellefteområdet. I sin aktiva klass-2 varning för snöfall varnar SMHI för eventuell kraftig drivbildning. Räddningstjänstens Pär Mikaelsson har även uppmanat alla som har möjlighet att låta bilen stå hemma.

– Det är väldigt dåliga väderförhållanden. Jag tror det är farligare att köra bil än att gå på affären i dag. Risken är också att det blir värre, säger han efter morgonens olycka.

Vid elva-tiden på tisdagsförmiddagen är också E 4 norr och söder om Skellefteå, väg 95, Skelleftehamnsleden och Burträskvägen alla rödmarkerade hos Trafikverket.

Foto: Skärmdump

Den röda färgen signalerar att väglaget är mycket besvärligt. Trafikverket flaggar för hårda vindar, snörök, snödrev och risk för halka på samtliga markerade sträckor.

Du kan följa läget på vägarna i realtid via Trafikverkets trafikinformation. Här finns information om väglaget och vilka åtgärder som vidtas på vägarna. Den uppdateras löpande. Här kan du exempelvis även att se bilder direkt från vägväderkameror.

En mer detaljerad redogörelse av hur tjänsten fungerar finns att läsa i artikeln nedan.

Trafikverkets råd till vintertrafikanter

  • Hur ser det ut på vägarna? Håll dig uppdaterad via webb, radio och tv.
  • Anpassa hastigheten efter väglaget.
  • Håll extra avstånd till fordonet framför.
  • Visa hänsyn och ta det lugnt.
  • Ta det lugnt i omkörningsfilen på mitträckesvägarna. Saltet får sämre verkan där, eftersom det inte bearbetas tillräckligt av fordon.

Källa: Trafikverket

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons