Annons
"Man blir ganska tom", säger butikschef Andréa Sundqvist.

Butik i Skellefteå bommar igen – tillsammans med två andra: ”En bra vision som tyvärr gått i kras”

NÄRINGSLIV Det gick bra innan andra coronavågen kom, men nu stänger Backmans Optiks butiker i Skellefteå, Umeå och Luleå.

Annons

Det är Backmans Optik Norr som försätts i konkurs, den familjeägda kedjans satsning i Norrland. Det har bara gått några månader sedan Skelleftebutiken öppnade i Direkt Optiks gamla centrumlokal. Butikschef Andréa Sundqvist hoppades såklart på mer.

– Det känns jättetråkigt. Det gjordes en satsning under en pandemi och det gick inte som vi hade hoppats. Vi har fått jättefin respons av de som väl har besökt oss.

Nedläggningen i Skellefteå innebär att hon och en annan anställd blir utan jobb.

– Vi försöker fortfarande smälta det här. Man blir ganska tom, säger Andréa.

Annons

Är besviken på staten

Mahsa Rezainejad, vd för Backmans Optik, berättar att de haft stora förhoppningar om etablering i Skellefteå. Det gick bra i Norrland innan andra coronavågen kom.

– Eftersom vi är ett nytt bolag får vi inget stöd av staten. Vi får inte permittera eller något omställningsstöd. Vi har försökt stötta butikerna men nu har vi nått gränsen. Vi är väldigt ledsna, vi har haft ett bra koncept och jättebra personal i butikerna.

Hon är besviken på staten och säger att stödåtgärder hade kunnat rädda butikerna.

– Vi är lite buttra. De avråder folk från att besöka butiker, samtidigt får vi inget stöd överhuvudtaget. Vi har haft en bra vision som tyvärr gått i kras, säger Mahsa.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons