Annons
Baserat på pressmeddelande
Den allra första vaccinationen i Skellefteå. Foto: Patrick Degerman

Eva först att vaccineras mot covid-19 i Skellefteå: ”Kändes bra och egentligen inte alls”

NYHETER Nu har de efterlängtade första vaccinationerna mot covid-19 gjorts Skellefteå. Det berättar kommunen i ett utskick.

Annons

När det var dags att få vaccinet på torsdagsförmiddagen tog 87-åriga Eva Forssberg plats i sin favoritfåtölj, inne på sitt rum på vård- och omsorgsboendet Tor i Skellefteå.

Hon berättar att hon inte varit orolig för att smittas, men det har varit trist att inte kunna ta emot besök och att den planerade julresan till släkten fick ställas in.

Eva kände inte heller någon oro över vaccinet. Hon beskrev det om ett myggbett.

– Jag är inte spruträdd och det kändes bra och kändes egentligen inte alls, säger hon.

Monumentalt att uppleva

Sjuksköterskan Andreas Bokström var den som utförde hennes vaccination.

Annons

–  Själva utförandet känns som vilken vaccination som helst, men det är ändå monumentalt att få vara med om det här på något sätt, berättar han i uttalandet.

– Jag har följt utvecklingen av vaccinet och de har verkligen gjort ett fantastiskt jobb och man blir ödmjuk och glad över att få vara delaktig i det här, fortsätter han.

Är tacksamma och lyckliga

Under dagen vaccinerades både boende och personal på vård- och omsorgsboendet Tor. I morgon fredag ska det göras vaccinationationer på boendet Brogården. Nästa vecka är det dags för nya boenden och så ska det rulla på under vintern.

Annons

Carina Berglund, verksamhetschef inom vård och omsorg i Skellefteå kommun, är tacksam över att vaccinationerna mot covid-19 har kommit i gång i kommunen.

– Vi är mitt i en pandemi och det har ändå gått ganska snabbt att få tillgång till vaccinet och vi är jättetacksamma och lyckliga över att vi kan börja skydda de äldre, och medarbetarna som ska ge stöd till de äldre, mot det här jobbiga viruset.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons