Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Skellefteå kommun

Planen för vaccinationer mot covid-19 i Skellefteå – som inleds snart: ”Detta är så efterlängtat”

NYHETER Vård- och omsorgsboendena Tor och Brogården är först ut nästa vecka då vaccinationerna mot covid-19 drar igång i Skellefteå kommun, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Vaccinationerna på Tor sker den 7 januari och dagen efter är det Brogårdens tur.

– Detta är så efterlängtat och nu är vi snart i gång. Vi har länge sett fram emot att kunna inleda vaccinationen av våra äldre och sköra och av personalen, för att kunna bedriva en säker vård, säger Ejja Häman Aktell, vård- och omsorgschef i Skellefteå.

Den första leveransen till Skellefteå innehåller 300 doser vaccin. Leveranserna ska sedan fortsätta vecka efter vecka. Beslut om vilka boenden som hamnar näst på tur tas av Skellefteå kommun och Region Västerbotten. Kommunen skriver att individer som berörs kommer att kontaktas och informeras inför vaccinationstillfället.

Annons

I den första prioriteringsgruppen finns personer som bor på särskilda boenden för äldre och personer som har hemtjänst. Personal som arbetar med sköra personer inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård samt övrig omsorg och vuxna som bor med någon som har hemtjänst tillhör också gruppen som kommer att vaccineras först.

– Just nu vaccinerar vi personer och personal på äldreboenden. När det är klart, kanske i slutet av januari, så kommer det mer information om vad som gäller för de som har hemtjänst, berättar Ronny Lestander, vaccinsamordnare vid regionen.

Målet är att alla länsbor över 18 år ska erbjudas vaccin under första halvåret 2021.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons