Annons
Otto Fahlgren och Emil Wikström ser fram emot att kunna spela live.

Unga Skelleftebor släpper första skiva: ”Inspiration från alla håll – väldigt nöjd med hur det låter”

MUSIK Rock med inslag av metal, a capella och grunge – snart är 19-åringarna Otto Fahlgrens och Emil Wikströms första skiva här.

Annons

Tillsammans utgör de Skelleftebandet Jaedr. Emil Wikström spelar gitarr och Otto Fahlgren skriver låtar, sjunger och fyller på med andra instrument. Duons första låtar föddes medan de gick musikprogrammet på Anderstorpsgymnasiet tillsammans.

– Jag hade några låtar som jag skrivit på hotellet under inspelningen av Björnstad och det kändes som en kul grej att göra, så vi började jobba med skivan, berättar Otto.

Sju låtar har klarat sig till den färdiga EP:n. De har spelat in fler men valt bort några. Ett smakprov påminner undertecknade om lika delar klassisk Black Sabbath som Nirvana, när ett tungt gitarrintro sömlöst övergår till Cobain-isk, släpande grunge.

Annons

Hur skulle ni beskriva ert sound?

– Nu lyssnar jag på väldigt bred musik, alltifrån klassiskt till death metal, men under tiden som låtarna skrevs var det mer Foo Fighters och 90-tals grunge, säger Otto.

– Det är typ samma för mig. Mycket klassisk vokalmusik just nu, men jag gillar death metal och har även lyssnat på grunge. Det är inspiration från alla håll, berättar Emil.

De kallar det rock för att hålla det brett; med inslag av metal, a capella och grunge.

Annons

Har fått mersmak

Duon har medvetet valt att inte pusta bort alla små imperfektioner. Trummor, piano, gitarr, bas, sång och klaviatur – inspelningen har både skett på skolan och hemmavid.

– Jag är väldigt nöjd med hur det låter. Ingenting är datagjort. När jag går och ser ett band live så uppskattar jag också att det låter som det gör på skivan, säger Otto.

Han och Emil längtar till scenerna och livepubliken, när det blir möjligt. Fram till dess fokuserar de på att bredda sin repertoar och de är inte rädda för att experimentera.

Annons

– Om jag bara skriver ”samma” låtar en gång till så blir de inte bli lika bra, säger Otto.

– Det känns också som att man har lärt sig så mycket under inspelningen av det här första albumet. Jag tror att man kan göra mycket på nya sätt. Det har varit roligt, men också mycket frustrerande ibland när det inte har gått som man velat, säger Emil.

Otto håller med och exemplifierar skämtsamt med tillfället då han hörs skrika ”fan” genom trummickarna, men sammantaget är duon minst sagt peppad på mycket mer.

Omslagsbilden till “In pursuit of the unachievable”. Foto: Molly Marklund

Jaedrs första skiva ”In pursuit of the unachievable” lanseras den 15 januari 2021.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons