Annons
The Wannadies. Pressbild: Johan Bergmark

The Wannadies återkomst – gör dubbla spelningar i Skellefteå: ”Har fler artister på gång”

MUSIK The Wannadies är det första bandet som tillkännages spela på den nya festivalen "Skellefteå summertime music & life festival" – och de ska dessutom inta scenen i Sara kulturhus.

Annons

Nyheten tillkännagavs på en corona-anpassad pressträff på fredagsförmiddagen, med Skellefteå summertime-gänget Gunnar Karlsson, Anders Thylin och Peter Viklund, tillsammans med Newgrey Productions Thomas ”Linge” Lindgren.

Skellefteås nya sommarfestival ska hållas på Norrvalla-området mellan den 29 juli och 1 augusti, förutsatt att pandemin inte fortsätter sätta käppar i hjulen. Där kommer folkkära The Wannadies att göra sin första och enda spelning under sommaren 2021.

Om det inte skulle vara möjligt så kommer de att spela på 2022 års festival istället.

– Vi har fler artister på gång, men vi återkommer till det efter nyår. Det känns kul att gå ut med The Wannadies som vårt första band, säger Gunnar på pressträffen.

Annons

– Jag känner både glädje och stolthet att stå för det första stoppet som bandet gör på en otroligt efterlängtad återförening, tillägger han senare i ett pressmeddelande.

The Wannadies X2

Skelleftebandet kommer dessutom tillbaka i samband med invigningsveckan av Sara kulturhus. De kommer då att inta den stora scenen på lördagen den 11 september. Bokningen i kulturhuset har gjorts möjlig genom Linge och Newgrey Production.

Gunnar Karlsson, Peter Viklund, Anders Thylin och Thomas ”Linge” Lindgren.

– Eftersom jag var en av arrangörerna på Nicaragua-galan 1988, så känns det förstås extra roligt att få vara en del av Wannadies återkomst till Skellefteå, berättar han.

– Att det dessutom blir i vårt nya, fina Sara kulturhus, som kommer att vara så viktig i Skellefteås framtidsresa, är en fantastisk bonus, säger Linge i pressmeddelandet.

Annons

Sofia Andersson Lundberg, programchef vid Sara kulturhus, välkomnar nyheten.

– Eftersom Wannadies och några av både nuvarande och före detta bandmedlemmar har Skellefteå som hemort så känns det för oss självklart och jättekul att denna spelning ska vara en av de första som äger rum, säger hon i pressmeddelandet.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons