Annons
Foto: Pexels

Pandemins effekter: Gymägare i Skellefteå söker någon som vill ta över lokalen – ”Känns lika bra”

NÄRINGSLIV Katarina Burvall och Sebastian Larsson, som driver gymmet Underground AC i Skellefteå, söker nu efter någon som vill ta över lokalen: "Det är inget krisläge. Vi tänker om helt enkelt"

Annons

Sebastian Larsson och Katarina Burvall är båda engagerade på Skellefteå CrossFit.

De startade Underground AC tillsammans för drygt ett år sedan. Katarina berättar att de har velat nå andra grupper här, men det har varit svårt med allting som har hänt.

– En stor del av planen har varit att jobba med företagsträning och rikta oss mer mot slutna grupper. Precis i vårt expansionsskede kom pandemin och restriktionerna, vilket har gjort det praktiskt taget omöjligt. Man har såklart också velat ta sitt ansvar.

Situationen har inte förbättrats under hösten och nu söker de någon som vill ta över lokalen. Katarina betonar att det inte är krisläge, men att de har valt att tänka om.

Annons

– Vi lägger inte ned nu. Tills vidare kommer vi att fortsätta med den verksamhet som vi har där, men det känns lika bra att söka någon som vill ta över hyreskontraktet. Då kommer vi att kunna rikta all vår uppmärksamhet på Skellefteå CrossFit, säger hon.

Har lojala medlemmar

Katarina berättar att den verksamheten har varit förhållandevis förskonad jämfört med hur andra gym har drabbats under pandemin, och att de har anpassat sig.

– Vi har reglerat hur många som får vara innanför väggarna. Vi låter också personer låna utrustning och träna hemmavid. Vi är en liten verksamhet, med väldigt lojala medlemmar, och vi känner inte att folk bara säger upp sina kort, säger Katarina.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons