Annons

Nytt gym öppnar i Skellefteå: “300 kvadratmeter yta med funktionell träning”

HÄLSA På Vretgatan öppnar snart Underground AC. Bakom satsningen står gänget från Skellefteå CrossFit.

Annons

Sebastian Larsson driver sedan tidigare Skellefteå CrossFit på Maskinvägen i Skellefteå. Sedan en tid tillbaka har medlemsantalet dock växt sig så stort att de behövt sätta stopp för nya medlemmar.

– Det är så klart både kul och tråkigt på samma gång. Kul att så många vill träna hos oss, men tråkigt att vi inte kan ta emot alla som vill vara där, säger Sebastian.

När han tidigare i höst fick höra om en lokal på Vretgatan bakom OKQ8 Kanalgatan åkte han dit för att titta.

– Det är bara några veckor sedan jag klev in här för första gången. Innan dess hade jag ingen tanke på ett till gym, men så fort jag såg stället började idéerna komma, säger Sebastian.

Annons

När han ringde Katarina Burvall, som är anställd som Box Manager på Skellefteå CrossFit, var hon inte sen på att haka på.

–I dagsläget måste vi tyvärr tacka nej till företagsgrupper och idrottslag som vill träna hos oss på grund av att det konkurrerar med de tider då vi håller klasser för våra medlemmar. Den här lokalen kan ändra på det, säger Katarina.

FRIA VIKTER
På Underground AC kommer fokus att ligga på rolig, tung och funktionell friviktsträning.

– I ett vanligt gym är det oftast mycket maskiner och lite fria vikter. Här kommer det att vara mycket fria vikter och några enstaka maskiner. Det kommer att finnas skivstänger, slädar, säckar och sådant som hör den typen av träning till, säger Sebastian.

Gymmet kommer att innehålla både så kallat Open Gym för de som vill träna själv, samt klasser ledda av utbildade coacher.

– Klasserna kommer att vara bokningsbar träning i team med mycket fokus på tekniskt enkla, men tuffa, övningar som bygger styrka, rörlighet och kondition. Effektiv, rolig och riktig träning helt enkelt, säger Katarina.

Annons

ÖPPNAR I OKTOBER
Lokalen som Underground AC ska öppna i ligger i en källare. Totalt är den över 400 kvadratmeter stor, varav träningsytan blir cirka 300 kvadratmeter.

– Det känns som en perfekt lokal för det vi vill göra, säger Sebastian.

Innan öppning håller omklädningsrum och duschar på att byggas.

– Och så ska vi måla, fräscha upp och lasta in alla grejer vi beställt. Det är mycket som ska hända på kort tid, men 10 oktober öppnar vi upp för träning, säger Katarina.

Det nuvarande gymmet Skellefteå Crossfit kommer att drivas vidare som vanligt parallellt med det nya gymmet.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons