Annons
Foto: Arkivbild

Myndigheter i samordnad insats i Boliden – sex anmälningar gjorda

NYHETER Polisen, Skatteverket, Kronofogden och gränspolisen har genomfört en riktad insats mot folkbokföringsbrott i Boliden.

Annons

Myndigheternas samordnade insats i Boliden genomfördes under tisdagen, som en del av ett pågående strategiskt arbete mot bland annat folkbokföringsbrott. Daniel Karlsson vid polisen berättar att både uniformerad och civilklädd personal deltog.

I samband med detta upprättades sex anmälningar, bland annat om bidragsbrott.

– Att insatsen ägde rum i Boliden beror på att vi och andra myndigheter kan se oklarheter gällande folkbokföringar där. Den här typen av brottslighet kan många gånger leda till följdbrottslighet, förklarar Daniel Karlsson på polisens hemsida.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons