Annons
Försvunnen person
Polisen fortsätter vädja om allmänhetens hjälp. Foto: Arkivbild

Försvunna kvinnan: Så fortsätter arbetet – polisen tycker det är märkligt att inte fler hört av sig

NYHETER Polisen Anders Isaksson om det pågående arbetet för att hitta den 53-åriga kvinna som senast sågs den 12 december: "Det borde verkligen ha gjorts fler iakttagelser i närområdet"

Annons

I onsdags avslutade polisen sin sökinsats i Bovikenområdet. Ärendet lämnades då över till lokalpolisen för vidare hantering. Polisen Anders Isaksson, som handlägger ärendet, berättar att polisen fortsätter följa upp tips och utreder alla möjligheter.

Parallellt med detta fortsätter många ideella att söka efter den försvunna 53-åringen. Polisen har fortlöpande kontakt med Missing People och kvinnans anhöriga.

– De fortsätter göra väldigt omfattande sök i området. Det har varit seriösa och bra sök, men de har inte resulterat i någonting ännu, berättar Anders Isaksson.

– Om man söker igenom ett terrängmässigt svårt segment är det också svårt att till hundra procent säga ”hon finns inte här”. Det måste man vara öppen för. Det är svårigheterna med att söka i terräng, vi och Missing People är medvetna om det.

Annons

Utanför 53-åringens bil, som hittades på en lägda, har det ännu inte säkrats några spår som leder till henne. Bilen har genomgått en teknisk undersökning för att säkerställa att kvinnan har suttit i den. Allting tyder på det, enligt Anders Isaksson.

I nuläget tyder ingenting på att ett brott har begåtts, men polisen utesluter ingenting.

Hoppas på fler iakttagelser

Polisen fortsätter vädja om tips och iakttagelser från allmänheten. En del har kommit in, men Anders Isaksson tycker att det är märkligt att inte fler människor hört av sig.

Två iakttagelser den 12 december bedöms som hyfsat säkra. Kvinnan ska dels ha setts klockan 10.40, på vägen direkt utanför lägdan där bilen hittades. Hon ska även ha setts korsa E 4-bron i höjd med hundkappbanan vid 15-tiden samma dag.

Annons

Om uppgifterna stämmer och hänger ihop borde det finnas fler som har sett henne.

– Särskilt längs väg 861. Vi vill komma i kontakt med alla som sett någon där, även om man tror sig ha sett någon annan. Det kan vara någon som vi vill prata med i så fall.

– Och om man tänker att det har gått så lång tid nu, att det skulle vara pinsamt att kliva fram, så ska man inte tänka så. Det känns bättre efteråt, säger Anders Isaksson.

Polisen är även intresserade av alla andra sorters tips, som kan lämnas via 114 14. Det har förekommit uppgifter om att kvinnan ska ha siktats i både Skellefteå och Umeå, men polisen Anders Isaksson förklarar att det inte finns stöd för det i nuläget.

Den försvunna kvinnans signalement

  • 53 år gammal.
  • Kort mellanbrunt hår.
  • Glasögon, om hon inte tappat dem.
  • 162 centimeter lång.
  • Svart halvlång vinterjacka.
  • Grå gympaskor.
  • Eventuellt har hon med sig en krycka.

Källa: Polisen

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons