Annons
Under tisdagen kunde polisens helikopter sättas in. Tidigare tillät vädret inte det. Foto: Arkivbild

Polisens sökinsats efter kvinnan i Boviken avslutad: ”Vill tacka alla som deltagit i sökandet”

NYHETER Polisen och har sökt efter en försvunnen kvinna. På onsdagskvällen avslutades sökinsatsen i Bovikenområdet, men ärendet har lämnats över till lokalpolisen för vidare hantering.

Annons

Den 53-åriga kvinnan sågs senast i lördags. På söndagseftermiddagen hittades hennes tomma bil i området vid Boviken utanför Skellefteå. Polisen har bedrivit en sökinsats sedan dess, som fortsatt under hela natten. Hon har ännu inte hittats.

Sökandet fortsätter nu under måndagen. Missing People deltar i insatsen och polisen hoppas kunna sätta in en helikopter. Väderförhållandena tillät inte flygning i går.

Dagens sökande utgår från platsen i Bovikenområdet där kvinnans bil hittades.

Polisen fortsätter vädja om iakttagelser och tips. Den som gör en aktuell iakttagelse uppmanas ringa 112. Andra uppgifter kan lämnas via 114 14. Polisen vill komma i kontakt med alla som har varit i kontakt med kvinnan under de senaste dagarna.

Här har polisen gått ut med en bild på kvinnan. Här är hennes signalement:

  • 53 år gammal.
  • Kort mellanbrunt hår.
  • 162 centimeter lång.
  • Svart halvlång vinterjacka.
  • Grå gympaskor.
  • Eventuellt har hon med sig en krycka.

Uppdatering, måndag 11.50:

Polisen har inte gått ut med någon ytterligare information. Missing People skriver på Facebook att deras sökande åtminstone kommer att pågå fram till klockan 21.00, om kvinnan inte hittas innan dess. Personer som vill hjälpa till uppmanas ansluta sig.

Bönhuset i Boviken, med adressen Boviken 249, är samlingsplatsen. Missing People skriver att det går bra att ansluta sig löpande under dagen, för alla som är över 18 år.

Alla som kommer uppmanas ta med sig giltig legitimation, bra kläder, ombyte, laddad mobiltelefon och en matsäck. Om du har en ficklampa bör den också tas med.

Möten med andra ska undvikas vid minsta sjukdomssymptom, enligt Missing People.

Uppdatering, måndag 16.26:

Polisens kommunikatör Elisabeth Glaas meddelar att sökinsatsen fortsätter under kvällen. Under dagen har polisen bland annat letat med hund och drönare, vid sidan av allt ideellt engagemang i området, och det samlas ständigt in mer information.

Uppdatering, måndag 21.52:

Kvinnan har ännu inte hittats. Polisens arbete fortsätter under kvällen och natten.

Uppdatering, måndag 22.37:

Missing People går ut med information inför tisdagens sökinsats, där personer över 18 år kan delta. Organisationen skriver på sin facebooksida att de startar klockan 10.00 vid bönhuset i Boviken. Det går även bra att ansluta löpande under dagen.

Uppdatering, tisdag 09.11:

Polisens har sökt efter 53-åringen under hela natten, men hon har ännu inte hittats.

Insatsen fortsätter nu med oförminskad styrka, med bland annat hundpatruller och de frivilliga krafterna i Missing People. I dag ansluter sig även hemvärnet till arbetet.

I dag kan även polisens helikopter sättas in, som vädret inte har tillåtit förut.

Det har kommit fram nya uppgifter om kvinnan skor. Det har sagts att hon bar svarta skor vid försvinnandet, men det är troligt att hon i själva verket hade grå gympaskor.

Uppdatering, tisdag 17.25:

Polisens kommunikatör Elisabeth Glaas berättar att insatsen fortfarande pågår i oförminskad styrka. Sökandet efter kvinnan kommer att fortsätta under kvällen.

Parallellt jobbar polisen med informationsinhämtning och bearbetning av alla tips.

– Vi vill fortfarande få in iakttagelser från allmänheten, påminner Elisabeth Glaas.

Uppdatering, tisdag 21.44:

Polisen meddelar på tisdagskvällen att de arbetar vidare för att hitta den försvunna kvinnan. Fortsatt under natten kommer sökarbete att ske med polisiära resurser.

Uppdatering, onsdag 08.47:

Missing People samlas i dag klockan 10.00 för att fortsätta sökandet efter kvinnan.

Personer som vill hjälpa till kallas till samling vid bönhuset i Boviken. Det går även bra att ansluta sig under dagen. Missing People påminner om att du behöver vara över 18 år för att delta i sökandet, samt att du ska stanna hemma vid sjukdomssymptom.

Uppdatering, onsdag 12.48:

Polisens kommunikatör Åsa Mjörndal meddelar att sökinsatsen fortfarande pågår för fullt. Resurser från polisen, hemvärnet och Missing People hjälps åt i sökandet.

Polisen fortsätter vädja om tips från allmänheten. Den som gör en direkt iakttagelse av kvinnan uppmanas ringa 112. Andra uppgifter kan lämnas till polisen via 114 14.

Nu uppmanas även personer som bor i området kring Boviken att kontrollera sina uthus, lador, fritidshus och andra byggnader där någon kan tänkas söka skydd.

Uppdatering, onsdag 17.00:

Sökandet pågår. Senare i kväll väntar sig polisens kommunikatör Marie Andersson mer information från räddningsledaren, om hur det fortsatta arbetet ska läggas upp.

Uppdatering, onsdag 20.33:

På kvällen meddelar polisen att deras sökinsats i Bovikenområdet har avslutats. Den försvunna kvinnan har inte hittats i områdena som har sökts igenom sedan i söndags.

Polisens sökande kommer att fortsätta, men på ett annat sätt. Ärendet har lämnats över till lokalpolisen för vidare hantering. Anhöriga har informerats om det här.

”Polisen vill tacka alla som deltagit i sökandet under de här dagarna. Vi vill också tacka allmänheten för det engagemang som visats och för de tips som lämnats i hopp om att finna kvinnan. Vi är fortsatt intresserade av iakttagelser”, skriver Marie Andersson.

Alla som har sett eller hört någonting av intresse kan lämna uppgifter via 114 14.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons