Annons
Baserat på pressmeddelande
Provtagning för covid-19. Pressbild: Region Västerbotten

Covid-19 i länet: 991 positiva fall förra veckan – totalt har 63 avlidit

NYHETER Förra veckan testades 991 personer positivt för covid-19 i Västerbotten. Sedan de första fallen i mars har sammanlagt 6 306 personer nu testats positivt. 63 personer har avlidit till följd av covid-19, skriver Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Annons

Smittskyddsläkare Stephan Stenmark berättar att de återigen ser att fallen ökar.

– Det är mycket bekymmersamt och majoriteten av alla fall är i Umeå som just nu ökar mest. Den största ökningen sker inom åldersgrupperna 0-18 och 19-39 år.

– Ökningen bland unga i Umeå är mycket oroande. Nu är det dags att ta ett krafttag med de nya nationella råden som börjar gälla idag, fortsätter Stephan Stenmark.

Han förtydligar att det gäller alla, oavsett ålder eller bostadsort. Regionen skriver att varje individ måste se sitt ansvar och ta möjligheten att bromsa smittspridningen.

Annons

Det stora antalet bekräftade fall under förra veckan betyder att smittskyddsenhetens smittspårare har ett högt tempo – sju dagar i veckan, från morgon till kväll.

– Det är fantastiska medarbetare som bidrar till att bromsa smittan. Men för att förhindra fler fall av allvarlig sjukdom och dödsfall behöver alla hjälpas åt.

– Fortsatt gäller att träffa få människor och att hålla avstånd, säger Stephan Stenmark i pressmeddelandet och hänvisar till de nya allmänna råden som börjar gälla i dag.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons