Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Region Västerbotten / Pixabay

Covid-19: 29 inlagda på sjukhus i Västerbotten – ansträngt läge i Skellefteå: ”Ta ditt ansvar”

NYHETER Idag publicerade Region Västerbotten färska siffror från föregående vecka.

Annons

Under julveckan testade 699 personer positivt för covid-19 i Västerbotten. Det var färre fall än under vecka 51. Totalt togs det 7500 prover, vilket är färre än tidigare veckor på grund av fler heldagar. Det skriver Region Västerbotten ett pressmeddelande.

– Andelen positiva ligger på 9,7 procent, vilket är ungefär samma nivå som tidigare, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare i Region Västerbotten.

Annons

För att hålla nere smittspridningen uppmanar Stephan Stenmark alla att fortsätta följa rekommendationerna om att hålla avstånd och att umgås i en liten krets.

– Det är många lediga nu och man har tid att vara social eller ge sig ut i handeln, men jag ber alla att ta sitt ansvar för att bromsa smittspridningen, säger Stephan Stenmark.

Sedan de första bekräftade fallen i mars har sammanlagt 7 930 personer testats positiva och 80 personer har avlidit till följd av covid-19 i Västerbotten.

Annons

Ansträngd situation

Just nu är 29 personer inlagda på sjukhus, varav 4 personer på IVA, i Västerbotten.

– Vårdsituationen är ansträngd i länet, särskilt i Skellefteå. Det gör också att en del i personalen har blivit sjuka. Men vi hjälps åt inom länet för att klara av att ge vård till alla länets invånare, säger Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västerbotten.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons