Annons
Det som idag ofta kallas Ramus-huset. Foto: Skellefteå museum

Contractor gör anrikt förvärv – vill ta tillvara den gamla arkitekturen: ”Vi ser stor potential”

NÄRINGSLIV Contractor förvärvar de tre byggnaderna i kvarteret Gladan 2, där den mest kända är det så kallade Ramus-huset.

Annons

Contractor fortsätter alltså att göra fastighetsaffärer i kommunen. Koncernchef Fredrik Andersson tycker att det så kallade Ramus-huset har en intressant historia.

– Skellefteås bostadsmarknad behöver fler handlingskraftiga aktörer och vi är fast beslutna att ta vår del av ansvaret, säger Fredrik Andersson i ett pressmeddelande.

Kvarteret Gladan 2 byggdes på tidigt 1900-tal av Skellefteå Sparbank. Contractor har planer på att ta fram de gamla detaljerna för att återskapa den tidens arkitektur.

– Vi tar över fastigheten 4 januari 2021 och ser stor potential till att ta tillvara den ursprungliga arkitekturen och göra någonting riktigt bra. Till exempel ska vi se över möjligheten att återställa den ursprungliga entrén, berättar Fredrik Andersson.

Annons

Vill även bygga nytt

Idag består fastigheten av hyresrätter och kommersiella lokaler. Contractor kliver in som fastighetsägare och hyresvärd. Framöver vill de utveckla fastigheten ytterligare.

– Det här är en del av vår långsiktiga strategi att utöka vårt bestånd med även äldre byggnader och vi hoppas kunna utveckla fastigheten ytterligare framöver. Vi vill bland annat undersöka möjligheten att bygga ytterligare ett hus på innergården, som skulle kunna fungera som till exempel trygghetsboende, berättar Fredrik Andersson.

Efterfrågan på bostäder

Contractor vill öka takten på bostadsbyggandet i Skellefteå. De ser en stor efterfrågan redan nu och trycket förväntas öka i samband med stora företagsetableringar.

Annons

– Det kan vara frustrerande att saker inte går snabbare framåt, men vi på Contractor har bestämt oss för att göra allt vi kan för att fler projekt ska gå från ord till handling. Vårt långsiktiga mål är ju att bidra till ett levande Norrland och med allt som händer just nu har Skellefteå en central roll i den utvecklingen, avslutar Fredrik Andersson.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons