Annons
Foto: Skellefteå kommun

Ansträngt läge för Stöd och service – vissa insatser prioriteras ned

NYHETER Kommunens Stöd och service går nu upp i gult läge.

Annons

Kommunens hälso- och sjukvård, vård- och omsorgsboenden samt hemtjänst har redan gått upp i gult läge (på skalan grönt, gult, rött), med anledning av hur ansträngt läget är. Nu när Stöd och service gör samma sak innebär det nya prioriteringar.

Grundläggande behov kommer att prioriteras – alltså omvårdnad, mat och medicin – medan andra insatser till personer med stöd enligt LSS får lägre prioritet. Till exempel kan städning och tvättning skjutas fram. Vissa aktiviteter i hemmet kan ställas in.

Vad som ska prioriteras bort ska bestämmas i samråd med den som berörs, så långt som det är möjligt. Till stöd finns den handlingsplan som har gjorts för varje enskild individ. Även närstående ska kunna bidra med kunskap och individuella lösningar.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons