Annons
Sofia Brännborn, pressekreterare vid Systembolaget. Pressbild: Systembolaget

Systembolaget om chanserna för butik söder om Skellefteälven: ”Vi följer utvecklingen”

NYHETER Systembolaget utesluter inte en ny butik i framtidens Skellefteå, beroende på vilken befolkningsökning kommunen får.

Annons

Tanken på ett nytt Systembolaget på södra sidan Skellefteälven är populär. Folk uttrycker ofta sin efterfrågan i kommentarsfält till artiklar om andra etableringar, exempelvis den om Willys kommande satsning, som vi skrev om förra veckan.

En del resonerar att en butik på södersidan skulle vara bra för miljön. ”Systembolaget hör folkets röst!”, skriver någon annan. Det här är inget nytt fenomen i Skellefteå.

Systembolaget ser löpande över sitt butiksnät. Deras utgångspunkt är att det ska finnas minst en butik per kommun, därutöver är det främst befolkningsmängden över 20 år som avgör. Turism och säsongsboende kan exempelvis även påverka.

Sofia Brännborn, pressekreterare vid Systembolaget, förklarar att det inte är aktuellt med ytterligare en butik i nuläget – men vad som händer framöver återstår att se.

Annons

I ett mejl berättar hon att de inte utesluter en etablering, beroende på utvecklingen.

”Om befolkningsmängden över 20 år i Skellefteå ökar ytterligare kan det längre fram bli aktuellt med ytterligare en butik. Då kommer den södra sidan absolut vara något vi kommer titta på. Vi följer utvecklingen och har dialog med kommunen”, skriver hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons