Annons
Willys kommer att ligga intill Jula på Anderstorp. Foto: Pressbild

Ny matbutik öppnar på södra sidan älven – innebär cirka 50 nya arbeten: ”Ser stor potential i Skellefteå”

NYHETER Den nya butiken kommer byggas på ett helt nytt handelsområde i södra delen av staden med ett trafikorienterat läge nära E4:an, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Nu står det klart att Willys kommer att öppna en ny butik i Skellefteå. Butiken kommer att etableras på det nya handelsområdet Anderstorp, mellan Anderstorp Centrum och E4:an i Skellefteå. Tillsammans med Willys kommer bland annat Jula att bli en av de andra hyresgästerna på handelsområdet, och fler förväntas etableras.

– Med en redan väletablerad butik i norra delen av staden så är Skellefteå en stark marknad för oss som kommer stärkas ytterligare med vår nya butik då vi kommer nå ut till en ny del av staden och täcka in ett nytt upptagningsområde. Vi ser stor potential i Skellefteå, en kommun med spännande framtidsutsikter och en vilja att utvecklas och växa i regionen, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Annons

Den nya butiken blir cirka 3 200 kvadratmeter stor i helt nya lokaler som kommer anpassas till Willys koncept.

– I sortimentet kommer det bland annat att finnas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Som ett led i Willys e-handelssatsning kommer butiken även att erbjuda en Hämta-station. Ambitionen är också att butiken ska klara kriterierna för Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet, skriver företaget.

Etableringen av butiken kommer att innebära cirka 50 nya arbetstillfällen. Den nya Willys-butiken ska preliminärt öppna under hösten 2022.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons