Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels

Renoveringsviljan fortsatt stark i Västerbotten: ”Glädjande att se”

BOSTAD Den kraftiga ökningen av renoveringar som vi sett under våren ser ut att hålla i sig även under årets andra del. Länsborna fortsätter att spendera mer tid hemma när pandemin håller i sig, skriver Garageportexperten i ett pressmeddelande.

Annons

I genomsnitt spenderade västerbottningen 2 490 kronor på renovering under årets tredje kvartal. Det visar Renoveringsindex, en sammanvägning av rotavdraget och SCB:s handelssiffror, och som visar hur mycket svenskarna renoverar.

– Pandemin håller ett stadigt grepp om världen och det gör att många fortsätter att spendera mer tid hemma, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten.

– Vi ser att Västerbottningarnas renoveringsvilja fortsätter att öka krafigt och det ser ut att fortsätta så året ut. Renoveringsindex har stigit med hela 11,0 procent i länet.

Enligt Skatteverket köpte västerbottningarna rotavdragsberättigade tjänster för minst 196 miljoner kronor under årets första kvartal. Samtidigt visar en uppskattning att handeln med bygg-, vvs-, färg- och elartiklar då omsatte 481 miljoner kronor i länet.

Annons

Det innebär att den genomsnittlige västerbottningen renoverade för 2 490 kronor under tredje kvartalet, samt att Renoveringsindex i länet har stigit med 11,0 procent.

– Vi ser inga tecken på att renoveringsvilja är på väg att lägga sig. Det är glädjande att se att fler västerbottningar prioriterar att ta hand om sina hem när mer tid spenderas hemma. Det ser ut som att man väljer att ta vara på tiden på ett bra sätt.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Garageportexperten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons