Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay

Internationell gymnasieutbildning aktuell i Skellefteå – kan starta hösten 2022

NYHETER En internationell gymnasieutbildning kan starta i Skellefteå höstterminen 2022 om kommunstyrelsen ger klartecken för finansiering. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Det handlar om International Baccalaureate (IB). Skellefteå kommun skriver att det är en erkänd utbildning/studentexamen som finns på cirka 3 000 skolor i 150 länder.

2019 beslutade dåvarande gymnasiekontoret (nuvarande förvaltningen för utbildning och arbetsmarknad) att förbereda en intresseanmälan om att starta en IB-utbildning. Enligt kommunen sköts planerna på framtiden eftersom det saknades finansiering.

I höst har det återigen blivit aktuellt att starta en engelskspråkig gymnasieutbildning. Utbildning och arbetsmarknad har därför utrett möjligheterna för en start i stan.

Anledningen är vara den expansiva fas som Skellefteå befinner sig, med kommande företagsetableringar som är i behov av att anställa personal från andra länder.

Annons

Förhoppningen är att starta utbildningen höstterminen 2022, om Skellefteå blir godkänd som utbildningssamordnare och gymnasienämnden får utökad rambudget.

Fakta: IB-utbildningen

Själva IB-utbildningen är tvåårig, men i Sverige omfattar IB tre års studier precis som alla andra nationella gymnasieprogram. Det första året är ett förberedande år, under vilket eleverna läser svenska gymnasiekurser. Sedan följer den tvååriga IB-utbildningen.

Källa: Skellefteå kommun

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons