Annons
Baserat på pressmeddelande
Katarzyna Wikström. Pressbild: Skellefteå kommun

Hon blir ny socialchef i Skellefteå: ”Drivs av att skapa reell förändring”

NYHETER Katarzyna Wikström blir ny socialchef i Skellefteå kommun. Det tillkännager kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

För närvarande arbetar Katarzyna Wikström med omställningen mot God och nära vård i södra Lappland. Uppdraget syftar till att ta fram nya modeller och arbetssätt för en bättre samverkan mellan kommuner och regioner i de fyra nordligaste länen.

Tidigare arbetade hon som kommunchef i Norsjö kommun i sju år. Innan dess har hon jobbat med olika uppdrag inom Region Västerbotten (dåvarande landstinget), bland annat som verksamhetschef vid hälsocentraler och som primärvårdsstrateg.

– Innan vi flyttade till Västerbotten jobbade jag på Smittskyddsinstitutet (nuvarande Folkhälsomyndigheten) som biostatistiker och därefter som chef för statistik och systemutvecklingsenheten, berättar Katarzyna Wikström i pressmeddelandet.

Hon är både sjuksköterska och har en magister inom matematisk statistik.

Annons

Vad känns mest lockande med rollen som socialchef i Skellefteå kommun?

– Jag har de senaste 15 åren arbetat inom olika ledande uppdrag inom offentlig sektor och frågor som rör vård, omsorg och social verksamhet har alltid engagerat mig. Både för att det handlar om och berör människor, men även för att dessa utmaningar och frågeställningar ofta är komplexa och kräver långsiktighet.

– Jag drivs av att skapa reell förändring och hoppas på att jag kan bidra till den utvecklingsresa som Skellefteå kommun befinner sig i, säger Katarzyna Wikström.

Annons

Hon poängterar att hon inte hunnit sätta sig in i verksamheten ännu, men nämner kompetensförsörjning och digitalisering som två viktiga och utmanande områden.

Får en betydelsefull roll

Katarzyna Wikström är gift och har två barn i tonåren.

– Jag trivs bra med att tillbringa tid med familjen och vänner. Helst i sommarstugan.

Som socialchef blir Katarzyna Wikström också en del av kommunens ledningsgrupp. Kommundirektör Kristina Sundin Jonsson ser fram emot hennes tillträde.

Annons

– Jag hälsar Katarzyna välkommen till en kommun som befinner sig i stark utveckling. Vi skriver historia i Skellefteå just nu och som chef för kommunens största förvaltning får hon en betydelsefull roll i den berättelsen, säger hon i pressmeddelandet.

Katarzyna Wikström efterträder Staffan Näslund, som går i pension den sista februari. Hon tillträder som ny socialchef i Skellefteå kommun den 1 mars 2021.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons