Annons
Baserat på pressmeddelande
Huvudförfattarna Per Strömbro och Thomas "Linge" Lindgren. Foto: Rolf Rundström

A Tribute To The Last Waltz: Musikäventyret som startade i Skellefteå skildras i ny bok

KULTUR Det började med en vild idé om att göra en remake av The Bands klassiska sista konsert The Last Waltz från 1976. Efter en musikalisk succé på några av landets största scener ger nu eldsjälen Thomas ”Linge” Lindgren ut boken om människorna bakom projektet. Det skriver förlaget i ett pressmeddelande.

Annons

Thomas Lindgren, eller ”Linge”, har i dagarna utsetts till årets kulturstipendiat i Skellefteå kommun. Han var bland annat idégivaren bakom projektet att ge nytt liv åt The Bands konsert The Last Waltz tillsammans med ett gäng Skelleftemusiker.

Att ­arrangera åtminstone en enda konsert i Skellefteå var målet – men det blev lite mer än så: totalt tio konserter i Skellefteå, Luleå, Umeå, Stockholm och Göteborg.

Cirka 100 musiker medverkande; ­inkluderat gäst­artister som Pär Wiksten, Nina Persson, Magnus Carlson, Kent Norberg, Micke Leijnegard, Ebbot, Mats Ronander, Bengan Blomgren, Nikke Ström med flera. 6 200 personer besökte konserterna; bland dem musikikoner som Björn Ulvaeus, Tomas Ledin, Micke B Tretow, Bo Sundström och Melissa Horn som alla hyllade Skelleftetappningen.

Annons

Många intressanta möten

Musikäventyret har nu dokumenterats i bokform. Den 28 november släpps A Tribute To The Last Waltz, en bok om det vilda projektet och människorna gjorde det möjligt.

Huvudförfattarna är Per Strömbro, som var med Waltz-scenen, och Linge själv.

I text och bilder skildras resan med många möten med människor och musik. Den lyfter även fram betydelsen som konserterna haft för att profilera Skellefteå.

Annons

En anpassad bokrelease

Av naturliga skäl kommer det inte att bli någon bokrelease med livemusik och mingel med tätt sammanpackade människor. Någon form av publikt event, anpassat efter coronaläget, kommer det att ske den 28 november. Mer om detta kommer framöver.

Boken ut på eget förlag, Newgrey Production. Den kommer att finnas tillgänglig på releasedagen på bland annat Akademibokhandeln i Skellefteå och i nätbutiker.

A Tribute To The Last Waltz

Boken består av 120 sidor i färg.

  • Huvudförfattare: Per Strömbro och Thomas Lindgren.
  • Bilder: Rolf Rundström, Johan Bergmark, Jan Wännström, Jan Jonsson med flera.
  • Redigering och formgivning: Jonas Lundqvist information.
  • Förlag: Newgrey Production.
  • Tryck: tryckning.nu | h:ström  Text & Kultur AB, Umeå, 2020.

Källa: Newgrey Production

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Newgrey Production
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons