Annons
Andreas Löwenhöök (M). Foto: Skellefteå kommun / Patrick Degerman

Fler insatser från kommunen – vill kick-starta Skellefteås näringsliv: ”Bra att vi politiskt är överens”

NÄRINGSLIV Kommunstyrelsen vill kick-starta näringslivet när restriktionerna kring pandemin lättar. Nu har det tagits beslut om en aktivitetsplan, som ett komplement till de statliga insatserna.

Annons

Aktivitetsplanen innehåller både direkta åtgärder och mer långsiktiga insatser. Kommunstyrelsen har bland annat beslutat att åtgärderna ”anstånd för kommunala fakturor” och ”skyndsam betalning av leverantörsfakturor” ska förlängas till årsskiftet.

Det är Moderaterna i Skellefteå som står bakom initiativet till aktivitetsplanen.

– Det känns bra att vi politiskt är överens om att kommunen ska fortsätta att stötta det lokala näringslivet, säger oppositionsrådet Andreas Löwenhöök (M).

– Ett exempel på detta är kommunens hantering av fakturor och leverantörsfakturor där våra åtgärder bidrar till att minska belastningen på företagens likviditet.

Annons

Några åtgärder i aktivitetsplanen är redan offentliggjorda. Höstgåvan till Skellefteå kommuns medarbetare, som även gynnar det lokala näringslivet, är ett exempel.

Olika nämnder och verksamheter blir huvudansvariga för planens genomförande.

– Aktivitetsplanen ska ses som ett komplement till statens insatser för näringslivet. Kommunernas möjlighet att stötta företagen är begränsade, men jag tycker att vi har kommit långt. Planen innehåller viktiga insatser för att stötta det lokala näringslivet med kommunens begränsade verktygslåda, berättar Andreas Löwenhöök.

Några av insatsområdena i aktivitetsplanen:

  • Påverkansarbete för att säkerställa bättre flygförbindelser.
  • Marknadsföringsinsatser för besöksnäringen.
  • Fortsätta arbetet med kampanjen ”Backa Skellefteå”.
  • Ansöka om att Skellefteå ska bli årets stadskärna 2023.
  • Fortsätta att ha en hög volym av kommunala investeringar.
Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons