Annons
Sponsrad artikel
Sara Nordberg, borgerlig officiant, och Catharina Jonsson, kontorschef på Fonus i Skellefteå.

De hjälper till att tända ljus på gravar i Skellefteå kommun: ”Märks verkligen att folk uppskattar det här”

ANNONS För dig som inte själv kan ta dig till kyrkogården för att tända ett ljus under allhelgonahelgen erbjuder Fonus i Skellefteå en kostnadsfri tjänst för just detta. “Det känns fint att vi kan hjälpa till”, säger Sara Nordberg.

Förra året var första gången som Fonus erbjöd tjänsten om att tända ljus vid gravar i Skellefteå kommun. Då tändes många ljus, men i år väntas det bli ännu fler.

– Av olika anledningar kan det vara svårt att ta sig ut. Det kan vara på grund av corona, att du bor för långt bort eller någonting annat, berättar Sara Nordberg, borgerlig officiant på Fonus i Skellefteå.

Av olika anledningar kan det vara svårt att ta sig ut.

Tjänsten från Fonus är helt kostnadsfri och den som får hjälp med att tända ett ljus har inte bundit upp sig för någonting annat.

– Det känns fantastiskt fint att vi kan erbjuda detta, säger Catharina Jonsson, kontorschef.

Enkelt att beställa

Efter att ljuset tänds tar Fonus personal en bild och skickar till beställaren om så önskas.

– Förra året fick vi många fina tack-SMS. Det märks verkligen att folk uppskattar det här, säger Sara.

Om du själv inte kan besöka graven under allhelgonahelgen hjälper Fonus dig gärna att tända ett ljus. Det kostar ingenting.

För att få ett ljus tänt behöver du beställa detta på fonus.se. Där fyller du i vilken kyrkogård det gäller, gravnummer och vems namn som ljuset ska lysa för.

– Om du själv inte känner dig bekväm med att använda en dator kan du fråga någon i din närhet, säger Catharina.

Fler kyrkogårdar

Sedan förra året har antalet kyrkogårdar som finns med i tjänsten fördubblats och innefattar nu nästan alla i Skellefteå kommun, samt i Norsjö och Ånäset där Fonus har ombud. Ljuset som ställs ut är ett gravljus som kommer lysa hela helgen.

– Vår ambition är att tända alla ljus på fredagen, men det kan hända att några tänds på lördagen om det blir många, säger Sara.

Vår ambition är att tända alla ljus på fredagen.

När personalen på Fonus i Skellefteå inte tänder ljus jobbar de med annat som har med begravningar att göra. För medarbetarna på Fonus är det viktigaste att hylla det liv som levts, genom att hjälpa anhöriga att planera och utforma personliga begravningar.

– Vi har en dygnet runt-jour där vi alltid är tillgängliga. Tanken är att vi ska kunna hjälpa till och underlätta med allt som uppstår vid ett dödsfall, säger Catharina.

Sara Nordberg är en av dem som åker runt och tänder ljus under allhelgonahelgen.

Lokal anknytning

Fonus är Sveriges mest anlitade begravningsbyrå, med kontor runt om i hela landet. De har även en stark lokal anknytning till Skellefteå där de funnits sedan 1947.

– Här finns en bra kombination av varmt personligt mottagande, moderna tjänster och bra lokala samarbetspartners. Fonus kan till exempel direktsända begravningar vid behov och sätta upp en minnessida där anhöriga och bekanta kan skriva en rad, tända ett virtuellt ljus eller lämna ett bidrag till valfritt ändamål, säger Sara.

Bra kombination av varmt personligt mottagande, moderna tjänster och bra lokala samarbetspartners.

Om en borgerlig begravning önskas finns två borgerliga officianter på kontoret.

– Oavsett vilka önskemål som finns så försöker vi alltid hjälpa till, säger hon.

Vill du ha hjälp att tända ett ljus?

Om du själv inte kan besöka graven under allhelgonahelgen hjälper vi dig gärna att tända ett ljus. Det kostar ingenting.

Så här gör du:

  • Gå in på fonus.se/allhelgona
  • Berätta för vem, och var, ljuset ska lysa.
  • När ljuset är tänt skickas ett meddelande med bild till dig om du önskar.

Beställ senast tisdagen 27 oktober.

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Fonus Skellefteå.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons