Annons
Baserat på pressmeddelande
Jakob Nordlund, Alexander Nordlund och Johnny Hedlund från The Local Store – som vann i kategorin Årets handelsföretag vid Alvargalan 2020. Foto: Patrick Degerman

Bizbuz och Alvargalan blir av – men upplägget blir inte som vanligt: ”Behövde tänka nytt”

NÄRINGSLIV Alvargalan och näringslivsdagen Bizbuz kommer att genomföras under 2021, men i ny form. Det skriver arrangörerna Alvargalans vänner och näringslivskontoret i ett pressmeddelande.

Annons

Leif Häggmark, ordförande i Alvargalans vänner, säger att det är ett speciellt år.

– Men det känns viktigt att hitta sätt att genomföra galan. Det finns många företag som ställt om på ett imponerande sätt och vi inspireras av den flexibiliteten.

Den stora förändringen gäller de fysiska mötena, som tidigare samlat hundratals personer både dag och kväll. Arrangörerna skriver att de kommer att ersättas med mindre möten, som kommer att vara tillgängliga både digitalt och fysiskt.

Näringslivsdagen Bizbuz samt Alvargalans prisutdelning ska sändas från The Great Northern. Det kommer gå att uppleva live via internet och på sju andra platser: Byske, Skelleftehamn, Boliden, Jörn, Burträsk, Lövånger samt på Scandic Hotel i Skellefteå.

– Vi behövde tänka nytt. Genom att skapa fler mötesplatser hoppas vi nå ut minst lika bra som tidigare. Vi vill skicka en signal om att hela kommunen är viktig när vi kraftsamlar för framtiden, säger Anja Palm, näringslivschef i Skellefteå kommun.

Annons

Det är Henson och Vida Nord som ansvarar för genomförandet av det här. För dem väntar en speciell utmaning med samordning på sammanlagt åtta platser.

– Vi har sett en stor utveckling när det handlar om digital mognad och sättet att genomföra möten på. Det handlar mycket om noggrannhet i förberedelser och att vara lösningsfokuserade, säger Stina Renström på Vida Nord i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Alvargalans vänner och näringslivskontoret vid Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons