Annons
Foto: Pexels

Patient har avlidit efter missad diagnos – händelsen har anmälts

NYHETER Vården kunde inte ställa en klar diagnos. Sedan dess har en patient i Västerbotten avlidit av en allvarlig hjärnskada.

Annons

Patienten i länet söker vård för värk i nacke och huvud, yrsel och synförändringar. Enligt Region Västerbotten ger den efterföljande undersökningen ingen klar diagnos. Personen undersöks senare på en ögonklinik, där de utesluter en ögonsjukdom.

Fem dagar senare söker patienten hjälp på nytt. Hens symptom har då blivit värre och en datortomografi visar en allvarlig skada på hjärnan. Tillståndet försämras ytterligare och personen förs till ett annat sjukhus, där hen avlider av skadorna.

Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria. Region Västerbotten har utrett fallet och vidtagit åtgärder för att förhindra en upprepning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons