Annons
Sponsrad artikel
Josefine Norqvist, Andréa Sundqvist och Lisa Lundber jobbar på Backmans Optik i Skellefteå.

Ny teknik och spännande varumärken på nya optikerfirman: ”Att kunden är nöjd är högsta prioritet”

ANNONS Hos nyöppnade Backmans Optik i centrala Skellefteå lämnas ingenting åt slumpen, vare sig gällande glas eller bågar.

Backmans Optik är ett familjeägt företag med totalt sju butiker i landet, varav tre är nyligt öppnade i norra delarna av Sverige. I Skellefteå håller de till där gågatan möter Stationsgatan, i den lokal som huserat optikerföretag i många år.

– Företaget har funnits sedan 50-talet då Thor Backman ville skapa en helhetsupplevelse för sina kunder byggd på kompetens, valfrihet och omtanke, berättar Andréa Sundqvist, butikschef.

En helhetsupplevelse för sina kunder byggd på kompetens, valfrihet och omtanke.

En av fördelarna med att vara en mindre kedja är att de enskilda butikerna inte är låsta till något visst sortiment.

– Det gör att vi kan ta in bågar från lokala varumärken, och anpassa utbudet efter det som Skellefteborna verkligen vill ha, säger Josefine Norqvist, optikerassistent.

EoE och Akenberg är två av alla de märken som finns i butiken.

Bland annat finns Västerbottensbaserade EoE och Norrbottensföretaget Akenbergs bågar i butiken.

– Båda dessa märken är inspirerade av naturen i norra Sverige och håller hög kvalité, samtidigt som de har ett hållbart tänk kring sin produktion, säger Andréa.

Inspirerade av naturen i norra Sverige och håller hög kvalité.

Rodenstock

För att säkerställa att även glasen håller högsta kvalité har Backmans Optik den välkända glastillverkaren Rodenstock som leverantör.

– Majoriteten av alla glas på marknaden tillverkas efter ett standardöga och detta stämmer bara in på ca 14% av befolkningen, säger optikern Lisa Lundberg och fortsätter:

– På Backmans använder vi oss av Rodenstocks DNEye-teknologi där vi scannar ögat inifrån och ut, och med hjälp av tusentals datapunkter kan fastställa ögats parametrar. Vi mäter även hur ögat reagerar i olika ljusförhållanden och tack vare detta kan vi väldigt noggrant skräddarsy glasen efter just dina ögon och behov.

På Backmans använder vi oss av Rodenstocks DNEye-teknologi.

Generöst med tid

Den nya tekniken har dock inte ersatt den klassiska synundersökningen som görs av en optiker, tvärtom läggs rikligt med tid på detta.

– Vi sätter av 40-60 minuter på varje undersökning för att det ska finnas ordentligt med tid. En synundersökning är ingenting man ska stressa sig igenom, säger Lisa.

Med avancerad teknik kan optikern Lisa Lundberg ta fram glas från Rodenstock som är speciellt anpassade för just dina ögon.

Just i veckan har Skelleftebutiken extra många happenings i butiken för att fira att de nyligen öppnat. Bland annat finns goodiebags till de första 20 besökarna varje dag, leverantörer på besök och trevliga tävlingar.

– Dessutom bjuder vi på synundersökning, utan något köptvång, fram till och med lördag 26 september. Vi på Backmans hälsar alla varmt välkomna hit, säger Andréa.

Dessutom bjuder vi på synundersökning, utan något köptvång.

GRAND OPENING

Grand opening hela vecka 39, till och med lördag 26/9.

  • Leverantörer på plats
  • Fina erbjudanden
  • Gratis synundersökning
    (Till och med 26/9. Inget köptvång)
  • Tävlingar
  • Goodiebags till 20 första varje dag

För att se hela programmet:

Instagram: backmansoptik_skelleftea
Facebook: backmansoptikskelleftea

Öppettider:
Vardagar: 9.30-18.00
Lördagar: 10.00-15.00

Telefon: 010-1782870
Läs mer på backmansoptik.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Backmans Optik.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons