Annons
Baserat på pressmeddelande
Andreas Wingerli. Pressbild: Bildbyrån

Lyckselesonen förlänger med AIK: ”Det känns helt fantastiskt”

SPORT Kulturbärare, assisterande kapten och klar för två år till. Andreas Wingerli är en inspiration med sin uppoffrande spelstil och brinner för Skellefteå AIK, skriver AIK i ett pressmeddelande.

Annons

Lyckselesonen inledde sin svartgula karriär i Skellefteå AIK:s U16-lag och klättrade hela juniorstegen upp till A-laget, där han debuterade under 2015. Därefter har han tagit steg för steg i sin utveckling – med fjolårssäsongen som sin poängbästa.

Han har även växt utanför isen och blivit en ledare i laget, vilket resulterade i ett “A” på bröstet i samband säsongen 2019/2020. Nu står det klart att Andreas Wingerli blir Skellefteå AIK trogen i två säsonger till, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Det känns helt fantastiskt. Det är här jag vill spela, så det känns otroligt kul att få det klart. Det känns som att vi är på väg uppåt här igen och att vi har något stort på gång, sedan är det givetvis kul att få fortsätta spela för dessa fantastiska fans, säger 24:an.

– Den här klubben har betytt allt för min karriär. Jag har blivit väl bemött, allt har funkat bra och jag trivs otroligt bra så jag ser verkligen fram emot två år till här.

Annons

Det går inte ta miste på kärleken till klubben. Skellefteå AIK:s general manager Erik Forssell är glad att få jobba med den snabbskrinnande centern i ytterligare två år.

– Jättekul att göra klart med Andreas. Han har tagit stora kliv under de senaste åren med oss och vi hoppas han ska fortsätta utvecklas i vår miljö, berättar han.

– Han känns som en viktig pusselbit i vårt strävande efter att bygga ett slagkraftigt lag även under kommande säsonger, fortsätter Erik Forsell i pressmeddelandet.

Det nya avtalet med Andreas Wingerli sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons