Annons
Foto: Pexels

Klart att årets mångfaldspris ställs in: ”Det känns förstås tråkigt”

NYHETER Mångfaldspriset kanske inte kommer att delas ut i år.

Annons

Mångfaldspriset föddes 2010 ur det som tidigare hette 30-novemberpriset. Tanken är att priset ska uppmuntra samhällsengagemang och mångfald. Det kan tilldelas en person, grupp eller organisation och är förenat med en prissumma på 15 000 kronor.

Socialnämnden, som ansvarar för mångfaldspriset, ställs inför ett annorlunda beslut till veckan. Individ- och familjeomsorgen föreslår nämligen att årets pris ska slopas.

Det finns en enkel orsak till detta – det har inte har kommit in några nomineringar.

Annons

Informationsenheten vid Skellefteå kommun ska ha marknadsfört möjligheten att nominera på webben, i sociala medier och i Norran. Inte en enda person har nappat.

Det finns många som skulle ha kunnat nominerats. I underlaget till socialnämnden skriver IFO att verksamheten får fundera kring marknadsföringen inför nästa år.

Uppdatering, onsdag 16.45:

På tisdagens sammanträde beslutade socialnämnden mycket riktigt att ställa in årets mångfaldspris. Ett tråkigt beslut, tycker nämndens ordförande Iosif Karambotis.

– Det känns förstås tråkigt att vi inte har fått in några nomineringar i år. Vi vet att det sker många fina insatser från både enskilda och grupper runt om i kommunen. Vi får redan nu fundera mera på hur vi kan få in nomineringar till nästa års pris, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons