Annons
Pressbild: LisaLove Bäckman

Tisdag: ”Kejsarn av Portugallien”-presentation går att följa hemifrån

KULTUR I morgon ska Västerbottensteaterns nya produktion Kejsarn av Portugallien presenteras för ensemblen – och det går att hänga med hemifrån. Kollationeringen livesänds via Facebook.

Annons

Selma Lagerlöfs klassiker är en av höstens nya produktioner på teatern. Berättelsen om Jan och Kattrina i Skrolycka, och deras älskade dotter Klara-Gulla som flyttar bort, har premiär den 23 september. I morgon tisdag drar produktionsarbetet igång.

Livesändningen är ett nytt inslag i den sedvanliga kollationeringen. Den som vill se när föreställningen presenteras kan göra det på Västerbottensteaterns Facebooksida, med start klockan 10.00. Enligt teatern blir sändningen cirka 30 minuter lång.

Medverkar gör bland andra regissören Åsa Ekberg, scenografen Astrid Maya, skådespelarna Mikael Lindgren och Anna ”Pluck” Söderling. Västerbottensteaterns vd Fransesca Quartey tänker inleda live-presentationen med ett välkomnande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons