Annons
Foto: Pixabay

Nu öppnar familjecentraler och öppna förskolan igen efter vårens stängningar

NYHETER Familjecentraler och öppna förskolan börjar om – men med vissa justeringar.

Annons

Imorgon, torsdag, öppnar familjecentralerna i Byske, Ursviken och på Anderstorp. Nästa vecka öppnar de öppna förskolorna i Bureå, Boliden och Jörn.

– Det bästa är att prata med varje pedagog på familjecentralen och öppna förskolan för att ta reda på vad som gäller på den just den öppna förskolan eller familjecentralen som man vanligen besöker, säger Jenny Stenberg Enefjäll, chef för familjecentralöerna i Skellefteå kommun.

Verksamheterna har anpassat sig efter de rådande omständigheterna. Anpassningar som är gjorda kan exempelvis vara hur många barn och vuxna som tas emot, och det beror på hur lokalerna ser ut på de olika platserna.

Annons

Aktiviteterna kan också se lite olika ut samt komma att ändras under året. I Byske och Ursvikens familjecentraler så tar de emot 25 personer (vuxna och barn). Knuten på Anderstorp tar emot 18 personer (vuxna och barn). Boliden tar emot 25 personer (vuxna och barn). Bureå tar emot 15 personer (vuxna och barn).

– Förändring av familjecentralernas och öppna förskolornas verksamhet kan komma att ändras med kort varsel på grund av rådande pandemi. Därför är det viktigt att besökarna håller sig uppdaterade på kommunens hemsida och verksamheternas egna sociala medier, skriver kommunen.

Informationen ovan gäller de öppna förskolor som bedrivs i kommunens regi.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons