Annons
Pressbild: Skellefteå kommun

Läsliganpriset i Skellefteå: Nu går det att ansöka och nominera andra

NYHETER Från och med i morgon lördag går det att ansöka och nominera andra till Läsliganpriset. Priset på 20 000 kronor delas ut till de som uppmuntrar idrottande barn och unga att läsa mer.

Annons

Priset tilldelas en person, förening eller organisation och är en del av Läsligan – som syftar till att engagera till läsning och ökad läsförståelse bland idrottande unga.

I ett pressmeddelande beskriver kommunens marknadschef Helena Renström Läsligan som ett bra exempel på hur Skellefteå tar täten som en framsynt kommun.

– Genom Läsligans aktiviteter stimulerar vi till läslust och lärlust, säger hon.

– Läsande barn behöver sporta lika mycket som sportande barn behöver läsa och Läsligan vill visa att det bästa är att göra båda delarna, fortsätter Helena Renström.

Förra året blev det Viktor Agnarsson vid Skellefteå Tennisklubb som vann priset.

Annons

– Juryn hade flera goda kandidater att ta ställning till, berättar Mikke Ejrevi, bibliotekschef i Skellefteå kommun och ordförande i Läsliganprisets jury.

– Att valet i slutändan föll på Viktor beror dels på hans engagemang för att skapa något utöver själva idrotten i de idrottsmiljöer som han verkar i och dels på att Viktor är skicklig på att utmana normer om vad och vem en läsande ung idrottare är.

Via formuläret som finns här går det att ansöka eller nominera någon till priset. Det går att ansöka fram till den 15 oktober och vinnaren presenteras i slutet av oktober.

Fakta: Kriterier för ansökan

  • Den som nomineras eller ansöker om Läsliganpriset arbetar för att främja läsning och läslust inom idrottsvärlden.
  • Målgruppen för insatsen är 9–14-åringar inom Skellefteå kommun.
  • Insatsen har genomförts under 2020 eller kommer att genomföras under 2020/2021.
  • Insatsen vilar på ideell grund.

Källa: Skellefteå kommun

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons