Annons
  • "De som är här tycker att det är jättekul", säger Skellefteå BGK:s Jan-Olov Lindvall.
  • "De som är här tycker att det är jättekul", säger Skellefteå BGK:s Jan-Olov Lindvall.
  • "De som är här tycker att det är jättekul", säger Skellefteå BGK:s Jan-Olov Lindvall.

Anordnar morgnar med bangolf, kaffe och surr – just för seniorer: ”Så trevligt att träffa alla”

HÄLSA Varje vecka anordnar Skellefteå Bangolfklubb en träff specifikt för seniorer som vill komma ut och ha trevligt en stund.

Annons

Klockan nio varje tisdagsmorgon samlas ett gäng glada seniorer på bangolfbanan vid Eddahallen. Just denna morgon är vädret lite ostadigt inledningsvis, men J-O Lindvall hinner gå ett varv med lövblåsaren och rengöra banorna innan spelet drar igång.

Skellefteå BGK-veteranen har engagerat sig i klubben sedan 1973 och hunnit samla på sig många fina SM-placeringar genom åren. Andra klubbmedlemmar likaså.

– Vi har varit i SM-finaler titt som tätt. Vi har också en bra ungdomsverksamhet, en av Sveriges bästa faktiskt. Vi hade sju spelare med på ungdoms-SM i helgen, säger J-O.

J-O Lindvall ger tips om bollens studsning medan Göte Norberg spelar.

De särskilda träffarna för seniorer har anordnas sedan efter midsommar.

– Vi ville ha någonting roligt på morgnarna. Man går ett prestigelöst varv och bara har trevligt, sedan bjuder man på kaffe och surrar med varandra. Det har blivit jättebra.

Just den här morgonen deltar något färre än vänligt, kanske på grund av morgonens regn. J-O berättar att det brukar komma mellan 10 och 14 personer i vanliga fall.

Annons

Han hoppas att många fler ska komma förbi och få upp ögonen för gemenskapen.

– De som är här tycker att det är jättekul, säger J-O glatt.

”Vi kommer nog att fortsätta”

Skellefteå BGK, som firar 50-årsjubileum i år, har fått ett rejält uppsving av hemester-sommaren i Sverige. J-O berättar att medlemsantalet nästan har fördubblats.

– Som förening är vi väldigt lyckligt lottade, säger han.

Gunnar och Marite Lundström (till vänster) började komma hit i sommar.

Klubbveteranen delar in de samlade i olika grupper och spelet kommer igång. Två som deltar är Marite och Gunnar Lundström. Båda började komma hit i sommar.

– Vi kom in på det här på grund av coronan. Det fanns så lite att göra. Här kan man umgås utan att trängas, det är jättekul. Vi kommer nog att fortsätta, säger Marite.

– Det är så trevligt att träffa alla andra, berättar Gunnar.

Ingvar Eriksson gillar både motionen och den sociala biten.

Han får medhåll av 91-årige Ingvar Eriksson, som tycker att det är skönt att komma ut och träffa folk. Bangolfen har även blivit ett sätt för honom att motionera.

– Jag går med rullator i vanliga fall men inte här, säger han och ler.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons