Annons
Baserat på pressmeddelande
Pressbild: Torbjörn Thomsen

Ny möjlighet till stöd för drabbade företag: ”Oerhört betydelsefullt”

NYHETER Region Västerbotten har beviljats 12 miljoner kronor från Europeiska regionalfonden, till stöd för företag som drabbats av coronapandemin. Det skriver Regionen i ett pressmeddelande.

Annons

En del av pengarna reserveras för besöksnäringen, där företag med upp till 49 anställda nu kan söka stöd för att anpassa och utveckla sina verksamheter.

– Vi har tidigare gått ut med en omställningscheck för företag med upp till nio anställda. Nu kan vi öppna upp för större företag i en bransch där många har säsongsanställd personal, säger regional utvecklingsdirektör Anna Pettersson.

Stödet går att söka fram till den sista december och är maximerat till 500 000 kronor. Det kan omfatta både mjuka och hårda kostnader, till exempel anpassning av lokaler och marknadsföringsinsatser samt en del av kostnader för löneutbetalningar.

Även utsatta företag inom detaljhandeln i inlandet kommer att kunna söka stöd.

Annons

Rickard Carstedt (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden, säger att besöksnäringen drabbas hårt när norrmän och andra utländska turister uteblir.

– Det är oerhört betydelsefullt att vi med hjälp av EU-medel kan stötta en av länets mest utsatta branscher, fortsätter Rickard Carstedt i pressmeddelandet.

Mer information om stödmöjligheterna finns att läsa här.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons