Annons
Baserat på pressmeddelande
Hilda Karlsson i Blodet. Foto: Pressbild / Pixabay

Efter första liveshowen – lokal musiksatsning intar en ny scen: ”Chans att ta del av bra musik”

MUSIK Mullberget Live-spelningen i april blev en succé på många sätt, enligt arrangörerna. Nu tar kulturföreningarna Musikaliska och Mullberget ett nytt gemensamt grepp med en konsert online och sänder från en ny miljö – Maskinhuset i Skelleftehamn. Det skriver de i ett pressmeddelande.

Annons

Den 20 maj återvänder Mullberget Live i rutan. Denna gång åker Kulturföreningen Mullberget och Skellefteå Musikaliska till Skelleftehamn för att livesända från Maskinhuset. Med lokala musiker bjuds det på allt från blues till rock och grunge.

Det ska bli originellt, unikt och någonting för den musikintresserade. Denna gång ska Blodet, The Grand 95 och Agnes Wikström framträda live online.

Alla tittare skapade mersmak

Agnes Lundmark, verksamhetsutvecklare i Kulturföreningen Mullberget, säger i pressmeddelandet att det här är möjligt att genomföra igen tack vare alla som tittat och de samarbetspartners som valt att stötta det lokala musiklivet.

– Vi är så tacksamma för de tittare som tog del av vår pilotsändning 15 april. Det mesta gick riktigt, riktigt bra, berättar Agnes Lundmark.

Annons

Hon berättar att hon är stolt över Mullbergets tekniker, som höll i sändningen.

– Sedan sist har vi också tagit till oss tittarnas feedback och valt att fokusera helt och hållet på musiken vid detta tillfälle. Det blir framför allt livemusik men också tillfälle till korta intervjuer med artisterna, fortsätter Agnes Lundmark.

Kan stötta det lokala musiklivet

Arrangörerna påpekar att det lokala musiklivet saknar spelmöjligheter och inkomst under den pågående situation i samhället.

Därför är Thomas ”Linge” Lindgren, ordförande i föreningen Skellefteå Musikaliska, otroligt glad över att kunna erbjuda de här möjligheterna som skapas.

– Att få så stort gensvar vid förra tillfället hade vi bara vågat hoppas på. Att då få göra det här vid ännu ett tillfälle känns så klart jätteroligt. Jag hoppas att de som såg sist återvänder och att vi samtidigt kan nå ut till ännu fler, som får chansen att ta del av bra musik av lokala artister. Vår mission är ju att lyfta fram dessa, säger han.

Annons

Det här är också ett sätt att skapa arbetstillfällen för produktionsbolag och musiker.

– Just tack vare samarbetspartners och de tittare som väjer att bidra till artisternas ersättning genom att swisha in pengar i samband med sändningen. Det är viktigt att de företag som kan hjälps åt och stöttar de branscher som har det jobbigt.

Samarbete mellan olika aktörer

Den streamade konserten arrangeras av föreningen Skellefteå Musikaliska och Kulturföreningen Mullberget i nära samarbete.

Den produceras av Ludwig Eriksson vid Producenterna och livesänds på norran.se samt i föreningarnas egna kanaler i sociala medier. Livesändningen har kunnat genomföras genom stöd och support från ett flertal samarbetspartners.

Grand 95. Foto: Tommy Nilsson

Arrangörerna om musikupplevelserna:

BLODET: ”För den som drömmer om att förlora sig i bländande vackert mörker är Blodet en välsignelse. En längtan efter stora ljudbilder, okonventionella låtstrukturer och dissonanta ackord var – och är fortfarande – själva stommen i Blodets existens. Efter fyra år som ett instrumentellt projekt, blev den Umeå-baserade Hilda Heller en del av bandet år 2018. Hennes finstämda sångröst har adderat ett nytt djup och ännu större kontraster i Blodets musik.”

THE GRAND 95: ”De enträgna countryrockarna i The Grand 95 fick inte fira sin senaste platta ’Nowhere’ ordentligt när den släpptes häromveckan. I väntan på en ordentlig releasefest – den kommer! – ställer sig tre av medlemmarna på scenen med den märgfulla sättningen gitarr, bas och pedal steel. Om stämningen så kräver åker kanske rentav banjon fram. Ur recension av Rockfarbrorn Thomas Cedergren: ’Ska man placera in detta i ett fack så är det utan tvekan i americana det hamnar. Det hamnar i ett fack där det ligger ett gäng bra americanaplattor – för det låter jäkligt bra det här som The Grand 95 ger oss.”’ 

Annons

AGNES WIKSTRÖM: ”Mästertolkaren av legendarer med sin egen unika röst. Nej, det låter inte som en 20-nånting åring som sjunger, snarare som Odetta eller Etta James. Ingen vet än vad vi bjuds på just denna kväll, det får livesändningen utvisa.”

Fakta: Mullberget Live

Blodet: Hilda Karlsson, Dennis Fahlgren, Björn Sundqvist , Andreas Leffler, Elias Eriksson och Anton Söderlund.
The Grand 95: Jimmy Larsson, Michael Bergvall, och Andreas Eriksson.
Agnes Wikström: Tillsammans med komp.

Bandintervjuer: Per Strömbro.

Kanaler: norran.se, facebook.com/mullberget/ , facebook.com/skellefteå

Produktion: Producenterna, Ludwig Eriksson

Arrangör: Föreningen Skellefteå Musikaliska och Kulturföreningen Mullberget.

Sponsorer: Railcare och Skellefteå kommun.
Stöttande partners: Norran, Kustnära utveckling, Visit Skellefteå, ABF Skellefteå, North Event, Kulturavdelningen Skellefteå kommun, Sara Kulturhus och Nordsken.

Källa: Kulturföreningen Mullberget och Skellefteå Musikaliska

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Kulturföreningen Mullberget och Skellefteå Musikaliska
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons