Annons
Niklas Åkerlund och Jonas Lawes. Foto: Privat

Skellefteproducerade filmen har passerat 10 000 000 visningar: ”Det känns ganska sjukt”

NYHETER Den Seize the Frame-producerad filmen är inspelad i kommunen, skildrar en uppgörelse mellan Darth Vader och Kylo Ren – och har nu passerat 10 000 000 visningar på Youtube.

Annons

Det Skelleftebaserade produktionsbolaget Seize the Frame startades av Jonas Lawes och Niklas Åkerlund 2008. De har bland annat producerat de uppmärksammade reklamfilmerna The Cabin för Byskeugnen och The Battlefield för Legend Spelbutik.

Jonas berättar att de sedan ville göra någonting coolt, bara för deras egen skull.

– Vi kom på idén till den här Star Wars-fanfilmen och tänkte ”det tar väl nån månad ungefär”, men allt eftersom ökade ambitionsnivån, säger han.

I slutändan skulle det ta nästan två år att färdigställa filmen. Den är inspelad i Tåme norr om Byske och i NEP:s (tidigare Icon Studios) studio på Plåtvägen i Skellefteå.

Annons

Engagemang från när och fjärran

Teamet bakom filmen består mestadels av Skelleftebor, berättar Jonas.

I rollbesättningen finns folk från Skellefteå, Umeå och Stockholm. Två kompositörer från Skellefteå har medverkat tillsammans med en från från Italien, som kontaktade Seize the Frame efter att ha sett första teasern. Filmen har röstskådespel från USA.

I skrivande stund har den färdiga filmen 10 034 086 visningar.

– Det känns ganska sjukt faktiskt, säger Jonas glatt.

Fortsätter på Star Wars-temat

Nu jobbar Seize the Frame med en annan Star Wars-fanfilm, som har mer av ett skyttegravsperspektiv. De får hjälp i produktionen av studenter vid LTU.

– De jobbar med attributmakeri och sådant. De har gjort vapen, kostymer, miniatyrer och annat lite hemligt, berättar Jonas.

En teaser för den nya filmen går att se här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons