Annons
Trots att butiken stänger visar personalen upp ett glatt humör. Foto: Resia

Butik stänger – fyra personer har blivit uppsagda: ”Det har gått väldigt snabbt här på slutet”

NYHETER Resia stänger alla sina fysiska butiker i Sverige. I dag höll resekontoret i Skellefteå öppet för sista gången.

Annons

Den regionala säljchefen Jenny Lindgren har tidigare berättat om avsikten att flytta från lokalen i centrum. Förhoppningen var då att hitta en ny lokal för verksamheten.

Sedan dess har koncernen ansökt om företagsrekonstruktion, med anledning av den hårda smäll som pandemin har inneburit. I dag meddelade Resia-gänget i Skellefteå att butiken stänger för gott. Av de fem anställda på kontoret har fyra blivit uppsagda.

– Det har gått väldigt snabbt här på slutet. Vi har fått veta att alla fysiska butiker i landet ska stänga, istället kommer man att satsa på onlineverksamheten, säger Jenny.

Sprunget ur pandemin

Det bekräftar Bo Jakobsson, försäljningsdirektör vid Resia.

– Skälet är sprunget ur effekterna av pandemin. Sedan har också resenärernas beteendemönster ändrats. Vi har färre besök i butikerna många fler på vår hemsida. Kunder söker information och bokar resor online i betydligt högre grad, säger han.

Annons

Han tycker att det är väldigt trist att Resias situation har blivit som den har blivit.

– Jag ska inte säga att livet är orättvist, men världen stänger ned på 14 dagar och att UD inte tillåter resor blir i stort sett ett näringsförbud för vår verksamhetsgren.

– Resebranschen hade kanske behövt ett stöd från regeringen, som våra närmaste grannar i Danmark och Norge har kunnat ges, fortsätter försäljningsdirektören.

Bra gäng i Skellefteå

Tidigare har Jenny uppfattat signaler om att Skelleftekontoret skulle få finnas kvar. Senast i oktober stängde Resia ett antal butiker och då undantogs de.

– Vår butik är en av de som har gått bäst i hela landet. Vi är ett bra gäng här.

Annons

Hon och Malin Lundgren gör sin sista dag på måndag. Therese Geijer och Caroline Lindegren kommer att sluta senare och Sofia Widmark blir kvar i företaget.

– Hon kommer att jobba mot onlineverksamheten, berättar Jenny.

I dag har alla besökare i Skelleftebutiken bjudits på kaffe och fått en goodiebag. Jenny Lindgren berättar att de har velat säga hej då på ett fint sätt.

– Vi är ledsna i hjärtat, samtidigt är vi tacksamma för att vi har haft ett så bra jobb.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons